20 жовтня на Луганщині у містах Рубіжне та Кремінна невідомі особи здійснили кілька нападів на агітаційні намети одного з суб’єктів виборчого процесу. Наразі слідчі Національної поліції в Луганській області проводять слідчо-оперативні дії, встановлюються особи, які причетні до скоєння правопорушень.

Зокрема, за інформацією представників ОПОРИ, об’єктами нападу були намети політичної партії «Опозиційна платформа – За життя». Зі слів очевидців, нападники були одягнені у чорний одяг та приховували обличчя під масками. При цьому вони самі знімали свої хуліганські дії на камеру.

Крім того, стало відомо, що під час інциденту в Кремінній постраждав агітатор, якому зловмисники, вірогідно, розпилили в обличчя суміш з газового балончику. 

За словами начальника відділу комунікації ГУ НП в Луганській області Тетяни Погукай «…до Кремінського відділу поліції надійшло анонімне повідомлення про те, що по проспекту Дружба відбувалась бійка. Співробітники слідчо-оперативної групи, які негайно виїхали на місці події, встановили, що невідомі особи в чорному одязі, які пересувались на двох автомобілях, пошкодили агітаційні намети однієї з політичних партій та зникли з місця події. До Рубіжанського відділу поліції надійшло повідомлення, що по вулиці Центральний ринок до агітаційного намету однієї з політичних партій під’їхали дві автівки, з яких вийшли невідомі особи в балаклавах, ножем порізали агітаційний намет та зникли з місця події. Наразі поліцейськими проводяться невідкладні слідчо-оперативні дії, встановлюються особи, які причетні до скоєння правопорушень та вирішується питання про кваліфікацію даних подій».

Представник партії в особі першого заступника голови Луганського регіонального осередку Ростислава Дубового у коментарі для ОПОРИ зазначає, що «… ми точно не можемо знати і стверджувати, хто саме це зробив, однак, це явно ті люди та сили, які не хочуть встановлення миру на Донбасі та намагаються цьому завадити. Місцеві осередки партії з цього приводу звернулися до органів Нацполіції».

«Насилля під час виборчої кампанії є недопустимим методом політичної боротьби, який зазвичай обертається проти самих ініціаторів насильства. Зазначений випадок навряд чи вплине якимось чином на процедуру волевиявлення громадян. Сподіваємося, що поліцейські у найкоротший строк знайдуть зловмисників і встановлять «замовників», — відзначив координатор спостереження Громадянської мережі ОПОРА за виборами в Луганській області 

 

За коментарями звертайтеся:

Довідково: Спостереження ОПОРИ спрямоване на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень. Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за черговими місцевими виборами, які відбудуться 25 жовтня. До спостереження залучено 188 спостерігачів по всій країні, а в день голосування до них долучаться короткотермінові спостерігачі. Крім того, ОПОРА також моніторить використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, а громадські омбудсмени досліджують вільний доступ до виборчих дільниць та захищають виборчі права громадян.

 Веб-сайт | Фейсбук | Твіттер

(#вибори; #opora; #опора)