Кандидатка в депутати Житомирської обласної ради Лариса Харчук у соцмережі повідомляє про крадіжку комплектуючих з комп'ютера на дільниці №181421 у Житомирі. Балотується кандидатка від партії “Опозиційна платформа - За життя”.

“Сьогодні на одній з ДВК Житомира нашими членами ДВК, які заступили на чергування виявлено факт крадіжки комплектуючих з комп'ютера для роботи членів комісії під час виборів одним з членів політичної сили, що чергувала напередодні! Це тільки початок! Рівень деяких членів ДВК вражає!! Що вони порахують, коли крадуть, навіть те, що їм потрібно для роботи! Жах! Визвали поліцію!”, – написала Харчук. 

У поліції кажуть, що винуватців встановили і викрадене вже повернули власнику.

“Факт дійсно зареєстрований. У ситуації розбирались працівники слідчо-оперативної групи Житомирського відділу. Встановлено усіх причетних до події осіб. Наразі викрадені комплектуючі повернуті власникові”, – зазначила речниця ГУНП у Житомирській області Алла Ващенко. 

У Житомирській міській ТВК ОПОРІ зазначили, що про інцидент нічого не знають.

Як стало відомо ОПОРІ з власних джерел, викрали кулер з системного блоку комп'ютера. 


 
Довідково: Спостереження ОПОРИ спрямоване на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень. Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за черговими місцевими виборами, які відбудуться 25 жовтня. До спостереження залучено 188 спостерігачів по всій країні, а в день голосування до них долучаться короткотермінові спостерігачі. Крім того, ОПОРА також моніторить використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, а громадські омбудсмени досліджують вільний доступ до виборчих дільниць та захищають виборчі права громадян.