Кандидат від «Слуги народу» на посаду сільського голови Підвисоцької громади на Кіровоградщині Сергій Баліцький заявляє про погрози з боку кандидата-самовисуванця на цю ж посаду та екснардепа Віктора Лозінського. Натомість Віктор Лозінський зазначив, що подав заяву до суду про спростування недостовірної інформації. Спостерігачі ОПОРИ зібрали коментарі сторін.

Сергій Баліцький заявив про тиск на нього з боку Віктора Лозінського. У коментарі ОПОРІ, Баліцький наголосив, що Лозінський примушував його знятися з виборчих перегонів і навіть зустрічався з батьками Баліцького.

Натомість Віктор Лозінський у коментарі ОПОРІ зазначив, що подав заяву до Новоархангельського районного суду про спростування недостовірної інформації.  Відповідачем у справі проходить Сергій Баліцький та власник сайту, на якому оприлюднили інформацію про погрози батькам Баліцького. Ціна позову – 1 гривня.

Також 18 жовтня в мережі було опубліковане інтерв’ю з Віктором Лозінським, в якому він обвинувачує родину Баліцьких у зловживанні землями державного резерву,  відносини з пайовиками тощо. 

За словами голова Підвисоцької ТВК Марини Підчкур, на посаду сільського голову Підвисоцької громади балотується шестеро кандидатів: Сергій Баліцький від «Слуги народу» та самовисуванці Вадим Малков, Ольга Степанова, Микола Тюхтій, Сергій Остапчук та Віктор Лозінський.

Нагадаємо, 16 червня 2009 року в результаті зіткнення на території мисливських угідь з Лозінським, а також колишніми тоді прокурором Голованівського району Кіровоградської області Євгеном Горбенком і начальником Голованівського райвідділу міліції Михайлом Ковальським був убитий Валерій Олійник. У квітні 2011 року Дніпровський районний суд Києва засудив ексдепутата Лозінського до 15 років позбавлення волі починаючи з березня 2010 року. Навесні 2012 року Апеляційний суд Києва пом'якшив вирок Лозінському, призначивши йому нове покарання у вигляді 14 років позбавлення волі, а в березні 2014 року Вищий спецсуд скоротив термін до 10 років. У червні 2014 року Бориспільський райсуд навіть відпустив Лозинського на свободу за станом здоров'я, проте вже наступного дня його повернули назад у колонію. 7 квітня 2016 року Лозінський вийшов із в'язниці за «законом Савченко». 

Довідково: Спостереження ОПОРИ спрямоване на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень. Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за черговими місцевими виборами, які відбудуться 25 жовтня. До спостереження залучено 188 спостерігачів по всій країні, а в день голосування до них долучаться короткотермінові спостерігачі. Крім того, ОПОРА також моніторить використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, а громадські омбудсмени досліджують вільний доступ до виборчих дільниць та захищають виборчі права громадян.