Одеський окружний адміністративний суд 13 жовтня скасував низку постанов Кароліно-Бугазької сільської територіальної виборчої комісії Білгород-Дністровського району на Одещині.

Як повідомляє ОПОРА, Одеський окружний адміністративний суд розглянув позов п’яти місцевих організацій політичних партій та від семи членів Кароліно-Бугазької ТВК про визнання протиправними та скасування семи постанов Кароліно-Бугазької виборчої комісії.

У результаті рішенням суду визнано протиправною та скасовано постанову Кароліно-Бугазької сільської територіальної виборчої комісії №146 від 6 жовтня 2020 року про реєстрацію довірених осіб кандидатів в депутати Кароліно-Бугазької сільської об`єднаної територіальної громади та довірених осіб політичних партій.

Визнано протиправною та скасовано постанову №147 про реєстрацію довірених осіб кандидата на посаду Кароліно-Бугазького сільського голови.

Визнано протиправною та скасовано постанову №148 про затвердження тексту виборчих бюлетенів з виборів депутатів Кароліно-Бугазької сільської об`єднаної територіальної громади.

Визнано протиправною та скасовано постанову №149 у про затвердження тексту виборчих бюлетенів з виборів Кароліно-Бугазького сільського голови.

Визнано протиправною та скасовано постанову №150 про утворення контрольної комісії, що здійснює контроль за виготовлення виборчих бюлетенів на підприємствах-виготовлювачах.

Визнано протиправною та скасовано постанову №151 про визначення пристрою для здійснення процедури жеребкування щодо визначення кандидатур, які підлягають включенню до складу дільничних виборчих комісій.

Визнано протиправною та скасовано постанову №152 про утворення дільничних виборчих комісій.

Головним аргументом позивачів при цьому стало те, що раніше в судовому порядку було скасовано постанову Білгород-Дністровської районної територіальної виборчої комісії Одеської області №27 від 30 вересня «Про дострокове припинення повноважень членів Кароліно-Бугазької сільської територіальної виборчої комісії Білгород-Дністровського району Одеської області», що, на думку позивачів, є підставою для відновлення припинених цією постановою повноважень членів Кароліно-Бугазької сільської ТВК. А тому позивачі переконані, що всі сім оскаржуваних постанов Кароліно-Бугазької ТВК є протиправними, оскільки прийняті неповноважним складом територіальної виборчої комісії.

Нагадаємо, що наприкінці вересня Кароліно-Бугазька сільська територіальна виборча комісія відмовила кільком місцевим організацій партій та окремим політикам у реєстрації їх кандидатами.

На початку жовтня Білгород-Дністровська районна територіальна виборча комісія своєю постановою від 30 вересня припинила повноваження семи членів Кароліно-Бугазької сільської ТВК із 18.

 

 

 

Довідково: Спостереження ОПОРИ спрямоване на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень. Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за черговими місцевими виборами, які відбудуться 25 жовтня. До спостереження залучено 188 спостерігачів по всій країні, а в день голосування до них долучаться короткотермінові спостерігачі. Крім того, ОПОРА також моніторить використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, а громадські омбудсмени досліджують вільний доступ до виборчих дільниць та захищають виборчі права громадян.

 Веб-сайт | Фейсбук | Твіттер

(#вибори; #opora; #опора)