У центрі Полтави під час запису чергового випуску програми «Підсумки дня з Іващенком» за участі кандидата на посаду Полтавського міського голови від «Слуги народу» Сергія Іващенка та народної депутатки Марини Бардіної невідомий облив зеленкою прессекретарку кандидата Анну Морозову.

Інцидент зафіксували на відео, яке розмістили на сторінці «Полтаві — зміни», де йдеться про діяльність кандидата на посаду Полтавського міського голови від «Слуги народу» Сергія Іващенка. На кадрах помітно, як молода людина із закритим обличчям підбігає до столу, де сидять промовці, і виливає на речницю Іващенка рідину зеленого кольору. 

За повідомленням народної депутатки України від «Слуги народу» Марини Бардіної, розміщеному на її сторінці у Facebook, нападник використав зеленку. При цьому на відео помітно, що він спрямовано лив рідину у бік прессекретарки Сергія Іващенка Анни Морозової, а не на кандидата чи парламентарку.

Фото зі сторінки народної депутатки Марини Бардіної

Пізніше на сторінці «Полтаві – зміни» повідомили, що на місце події прибули правоохоронці.

«Найбільше пошкодили одяг: куртку, джинси. Менше — телефонний бампер, бо в цей час тримала телефон в руках. Потрапило на щоку та руки, але швидко все витерла. Версія нападу — політична, бо за свою журналістську діяльність ворогів не нажила» — прокоментувала ОПОРІ прессекретарка Сергія Іващенка Анна Морозова.

«Це була провокація, так би мовити, місцевого рівня. Чому лили на Анну, а не на нас? Можливо, боялися образити народного депутата чи кандидата, тому спеціально мітили у людину, яка нікуди не балотується» — вважає народна депутатка України Марина Бардіна.

Сам Сергій Іващенко у коментарі ОПОРІ повідомив: «Я не прихильник теорій, тому конкретно сказати, чому вилили саме на Анну, не можу. Можливо, через те, що вона найближче сиділа. Потрапило б на мене — тоді б я оновлював гардероб».

Речник Головного управління Нацполіції Полтавської області Юрій Сулаєв на запит ОПОРИ відповів: «Справу внесено до Єдиного обліку Полтавського відділу поліції. Кваліфікація —хуліганство (ст. 296 Кримінального кодексу України). Вживаються заходи щодо встановлення правопорушника». Згідно з ККУ, санкція статті передбачає накладання штрафу від однієї до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до п`яти років.

За коментарями звертайтеся:

e-mail: [email protected]

Довідково: Спостереження ОПОРИ спрямоване на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень. Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за черговими місцевими виборами, які відбудуться 25 жовтня. До спостереження залучено 188 спостерігачів по всій країні, а в день голосування до них долучаться короткотермінові спостерігачі. Крім того, ОПОРА також моніторить використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, а громадські омбудсмени досліджують вільний доступ до виборчих дільниць та захищають виборчі права громадян.

Сайт |Фейсбук |Твіттер

(#вибори; #opora; #опора)