Вночі з 8 на 9 жовтня у Лозовій на парковці біля торгового центру згорів автомобіль Lexus кандидата на посаду міського голови від місцевої організації  політичної партії «Слуга народу» Олексія Криворучка. Кандидат підозрює, що це підпал і пов’язує цого  з виборами.

Як повідомив представнику ОПОРИ Олексій Криворучко, він вважає, що це був навмисний підпал автівки і пов’язує інцидент з виборами: «Подивіться відеороліки на моїй офіційній сторінці, де я висвітлюю всі корупційні схеми діючої влади. Я пов’язую саме з цим». За словами Криворучко, він відразу написав заяву до поліції.

Як повідомили ОПОРІ в ЦОС ГУНП у Харківській області, відомості про інцидент внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.2 ст.194 Кримінального кодексу – умисне знищення або пошкодження майна, вчинене шляхом підпалу, вибуху чи іншим загальнонебезпечним способом,  що карається позбавленням волі на строк від трьох до десяти років.

Всього на посаду Лозівського міського голови претендує 5 кандидатів. Окрім Криворучко ще балотуються чинний мер Лозової Сергій Зеленський (самовисування), Василь Довгань («Опозиційна платформа – За Життя»), Ігор Кошляк (самовисування), Ігор Коломак («Патріот»).

За коментарями звертайтеся:

e-mail: [email protected]

 

Довідково: Спостереження ОПОРИ спрямоване на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень. Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за черговими місцевими виборами, які відбудуться 25 жовтня. До спостереження залучено 188 спостерігачів по всій країні, а в день голосування до них долучаться короткотермінові спостерігачі. Крім того, ОПОРА також моніторить використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, а громадські омбудсмени досліджують вільний доступ до виборчих дільниць та захищають виборчі права громадян.

 Веб-сайт | Фейсбук | Твіттер

(#вибори; #opora; #опора)