У соцмережах від імені голови та членкині Олександрійської міської територіальної виборчої комісії поширюють рамку політичної партії «Опозиційна платформа – За життя. Команда Сергія Ларіна». Відповідні світлини з політичною агітацією опублікували на сторінці з фото голови комісії Валентини Вечірко та Олени Верезуб (у соцмережах - Кравцова).

На Facebook-сторінці зі світлиною Валентини Вечірко головне фото тривалий час  було з рамкою  політичної партії. Напередодні Дня вчителя розмістили рамку – «Дякую за знання, вчителю». Також на сторінці опублікована світлина із членами територіальної виборчої комісії.

У коментарі ОПОРИ Валентина Вечірко підвердила, що виставляла загальне фото з рамкою політичної партії. «Я не вважаю це агітацією, адже це моя особиста сторінка», – наголосила голова ТВК.

Нагадаємо, Валентина Вечірко очолила міську ТВК за поданням партії «Опозиційна платформа – За життя».

На сторінці Facebook Олени Кравцової розміщена світлина членкині Олександрійської міської ТВК Олени Верезуб. У соцмережах також розмістили рамку політичної партії. До того ж у соцмережах постять агітацію чинного Олександрійського міського голови Степана Цапюка.

Нагадаємо, Олена Верезуб стала членом територіальної виборчої комісії за поданням «Опозиційної платформи – За життя».

Отримати коментар в Олени Верезуб не вдалося.

«Йдеться про чинних членів територіальних виборчих комісій, які не можуть агітувати. Дописи у соціальних мережах на підтримку партій, де розміщені світлини повноважених осіб, сприймаються як агітація за ті чи інші політичні сили», – зазначила координаторка спостереження Громадянської мережі ОПОРА за виборами у Кіровоградській області.

Згідно з пуктом пунктом 3 частини 1 статею 57 Виборчого кодексу України участь у передвиборчій агітації забороняється членам виборчих комісій під час виконання обов'язків членів виборчих комісій на строк здійснення повноважень.

Довідково: Спостереження ОПОРИ спрямоване на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень. Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за черговими місцевими виборами, які відбудуться 25 жовтня. До спостереження залучено 188 спостерігачів по всій країні, а в день голосування до них долучаться короткотермінові спостерігачі. Крім того, ОПОРА також моніторить використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, а громадські омбудсмени досліджують вільний доступ до виборчих дільниць та захищають виборчі права громадян.