У вересні ОПОРА звернулася до голів місцевого самоврядування Запорізької області і їхніх заступників із проханням підписати «Кодекс поведінки посадових осіб місцевого самоврядування та державних службовців під час виборчого процесу» . Свій підпис під цим документом поставив голова Широківської сільської ТГ.

30 вересня голова Широківської об'єднаної територіальної громади Запорізького району Денис Коротенко схвально відгукнувся на пропозицію ОПОРИ підписати Кодекс. Своє рішення він прокоментував так:

«Вважаю, що правила гри для всіх мають бути однаковими. Ми за чесність без використання адмінресурсу, з дотриманням всіх норм. Закликаю колег підтримати ініціативу ОПОРИ, підписати Кодекс та гідно і чесно пройти виборчий марафон»

Нагадаємо, що Кодекс, який пропонує підписати ОПОРА, містить основні етичні вимоги до поведінки посадових осіб та державних службовців з метою уникнення дій, що можуть класифікуватися як зловживання 5 типами адмінресурсу: кадровим і матеріальним, бюджетним, силовим, регуляторним та медійним.

Цей документ у першій половині вересня був направлений для ознайомлення і підпису головам Запорізької обласної держадміністрації, Запорізької обласної ради та міському голові Запоріжжя і їхнім заступникам. Згодом листи із ним надіслали міським головам Дніпрорудного, Приморська та Енергодара. Станом на 30 вересня Денис Коротенко – єдиний посадовець із Запорізької області, який підписав Кодекс.

«Розроблений ОПОРОЮ Кодекс – це наша лепта у побудові правого суспільства та створенні партнерських відносин між громадами і представниками влади. Відносин, що базуються на довірі. Хотілося б, щоб ті політики, які можливо легковажно поставилися до цінностей, що декларує цей документ, не лише у майбутньому підписали його, але й за фактом дотримувалися висловлених там рекомендацій», - зазначила координаторка спостереження Громадянської мережі ОПОРА за виборами у Запорізькій області.

За коментарями звертайтеся:

email: [email protected]

 

Довідково: Спостереження ОПОРИ спрямоване на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень. Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за черговими місцевими виборами, які відбудуться 25 жовтня. До спостереження залучено 188 спостерігачів по всій країні, а в день голосування до них долучаться короткотермінові спостерігачі. Крім того, ОПОРА також моніторить використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, а громадські омбудсмени досліджують вільний доступ до виборчих дільниць та захищають виборчі права громадян.

 Сайт | Фейсбук | Твіттер

(#вибори; #opora; #опора)