19 та 20 вересня у Херсоні святкували 242 річницю з дня заснування міста. Політичні сили організували низку розважальних заходів для містян, на яких активно використовувалися партійна символіка та матеріали з ознаками дочасної агітації.

Спостерігачі ОПОРИ зафіксували, як саме херсонські політики привертали увагу виборців під час святкування Дня міста.

Місцевий осередок політичної партії «Опозиційна платформа – За життя» організував атракцію для фотосесій у вигляді героїв фільму «Трансформери». Переодягнений аніматор ходив Шевченківським парком поряд із надувною аркою з партійною символікою. З «трансформером» фотографувалися діти й дорослі, а також самі представники політичної партії, про що розповідали на своїх сторінках у Facebook.

Команда потенційного кандидата на посаду міського голови Херсона Володимира Сальдо влаштувала одразу кілька заходів до Дня міста: пробіг ретроавтомобілів центральними вулицями, а також святковий концерт, салют і вогняне шоу в мікрорайоні Острів.

Херсонський осередок політичної партії «За майбутнє» організував концерт за участі дитячих вокальних і хореографічних колективів. Під час концерту не обійшлося без «солодких частувань та подарунків». Про це написала у Facebook місцева координаторка жіночого руху «За майбутнє» Анастасія Зеніна.

Під час заходу, організованого «Партією Зелених України» у Херсоні, також були присутні діти. Потенційний кандидат на посаду міського голови від цієї політичної партії Руслан Рубан, вітаючи херсонців із Днем міста, опублікував у Facebook фото з аніматорами, одягненими в символіку партії. Вулицями міста також ходили діти з прапорами «Партії Зелених України». Про це повідомили користувачі соцмережі Facebook, опублікувавши відео в коментарях до іншого посту Рубана, в якому він вітає херсонців.

Довідково: Спостереження ОПОРИ спрямоване на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень. Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за черговими місцевими виборами, які відбудуться 25 жовтня. До спостереження залучено 188 спостерігачів по всій країні, а в день голосування до них долучаться короткотермінові спостерігачі. Крім того, ОПОРА також моніторить використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, а громадські омбудсмени досліджують вільний доступ до виборчих дільниць та захищають виборчі права громадян.

Сайт|Фейсбук | Твіттер

(#вибори; #opora; #опора)