Політична партія «Наш край» організовує безкоштовні огляди у кардіолога і мамолога та святкові концерти, де роздають кульки із символікою партії, «Опозиційна платформа - За життя»  проводить свято вулиці та публікує відео-звіт роботи депутатів обласної ради Шостки. А в Ромнах охочі могли безкоштовно покататись на повітряній кулі з іменем представниці команди «Слуга народу». Повідомляють спостерігачі Громадянської мережі ОПОРА на Сумщині.

На Сумщині партія «Наш край»  проводить  безкоштовні прийоми у кардіолога і мамолога в рамках соціальної програми «Наш край: здоров'я жителів Сумщини» за підтримці благодійного фонду Андрія Деркача «Наше майбутнє». Про це йдеться в дописі на офіційній сторінці «Наш край. Сумщина».

Фото зі сторінки  «Наш край. Сумщина» в Facebook

Прийоми кардіологів протягом вересня і жовтня планують в таких містах: Глухів, Середино-Буда, Зноб-Новгородське, Шостка, Ямпіль, Свеса, Ромни, Тростянець, Лебедин, Кролевець, Дружба, Суми, Краснопілля, Миропілля, Путивль, Ворожба, Буринь, Конотоп, Білопілля, Недригайлів. Прийоми у маммологів  протягом вересня-жовтня вже провели чи відбудуться у таких містах: Суми, Краснопілля, Миропілля, Охтирка, Ромни, Тростянець, Лебедин, Конотоп, Білопілля, Недригайлів, Путивль, Ворожба, Буринь.

В Тростянці в рамках святкування Дня міста 12 вересня провели святковий концерт. На заході були банери політичної партії «Наш край» з написом: «Сумщина - Наш край». Крім того, люди у брендованих футболках з написом: «Сумщина - Наш край. Сила господарників та професіоналів» роздавали кульки з написом: «З Днем міста! Андрій Деркач. Сумщина наш край». Відео свята опублікували на сторінці «Наш край. Сумщина» у Facebook. На відео помітно, що також можна було роздрукувати фото зі свята, на якому також була символіка партії.

Скріншот з відео опублікованого на сторінці  «Наш край. Сумщина» у Facebook

Схоже свято провели в Охтирці на День міста. Там теж роздавали кульки з написом: «Зі святом! Андрій Деркач. Сумщина наш край» та провели святковий концерт на фоні банера: «Зі святом рідне місто, Охтирка! Наш край. Сила господарників та професіоналів. Андрій Деркач».Відео заходу опублікували на сторінці  «Наш край. Сумщина» у Facebook. 

В Сумах 12 вересня спостерігачі ОПОРИ зафіксували проведення святкового заходу «День Роменського мікрорайону» із залученням місцевих артистів на території стадіону ЗОШ №25. Присутнім роздавали кульки з написом: «Я живу на Роменській». На запрошенні зображені депутати Сумської міської ради 7 скликання: Юрія Перепека, Геннадій Гризодуб та Ігор Перепека  («Опозиційна платформа - За життя»).

Крім того, музикант подякував за організацію заходу братам Перепекам: «Ми всі вдячні цій традиції. В першу чергу - Перепеці, або краще - «клану Перепек». Краще так сказати. Ігорю велике дякую, що він робить концерти для вас не шкодуючи ні засобів, ні сил». 

16 вересня на святкування Дня міста Ромни спостерігачі ОПОРИ зафіксували проведення розважального свята для дітей, де роздавали кульки з написом: «З Днем міста! Андрій Деркач. Сумщина наш край».

Крім того, безкоштовні кульки зеленого кольору з написом: «Колесник Людмила» роздавали люди в футболках за написом  «Зе! Місцеві. Слуга народу». Під час робочої поїздки Володимира Зеленського в Суми керівник Сумського обласного осередку партії «Слуга народу» Михайло Ананченко представив команду партії на Сумщині, в тому числі і потенційну кандидатку на посаду Роменського міського голови від партії «Слуга народу Людмилу Колєснік.

Ще всі охочі могли безкоштовно покататись на повітряній кулі із написом:  «Людмила Колесник». 

Шосткинська організація «Опозиційна платформа - За життя» опублікувала допис на сторінці «Опозиційна платформа - За життя. Шостка» із відео-звітом роботи депутатів обласної ради - членів партії «Опозиційна платформа - За життя». Зокрема у відео йдеться, що за сприяння депутатів з обласного бюджету виділені кошти на купівлю асенізаторської машини для комунального підприємства Шостки, а також про те, що депутати сприяли ремонту каналізаційного колектору, зокрема за ініціативою депутата Володимира Пилипейка розпочався ремонт дороги Шостка-Зноб-Новгородське:

«Слово-діло! Депутати обласної ради від «Опозиційної платформи - За життя» допомагають громаді», - йдеться в описі до відео

Нагадаємо, згідно з календарним планом, що міститься у додатку до Постанови ЦВК №163 від 8 серпня 2020 року, офіційно виборчий процес на місцевих виборах розпочався 5 вересня 2020 року – за 50 днів до дня голосування, відповідно до ч. 1, 5 ст. 195 Виборчого кодексу України.

Згідно з частинами 1 та 3 статті 52 цього Кодексу передвиборна агітація розпочинається кандидатом, партією (організацією партії) наступного дня після дня прийняття виборчою комісією рішення про реєстрацію кандидата (кандидатів) і закінчується о 24 годині останньої п’ятниці перед днем голосування. Передвиборна агітація у період виборчого процесу поза строками, встановленими у цій статті, забороняється.

Крім того, ч. 4 ст. 51 Кодексу передбачає, що передвиборна агітація здійснюється за рахунок коштів виборчих фондів кандидатів, партій (організацій партій) - суб’єктів виборчого процесу, якщо інше не передбачено цим Кодексом.

Довідково: Спостереження ОПОРИ спрямоване на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень. Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за черговими місцевими виборами, які відбудуться 25 жовтня. До спостереження залучено 188 спостерігачів по всій країні, а в день голосування до них долучаться короткотермінові спостерігачі. Крім того, ОПОРА також моніторить використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, а громадські омбудсмени досліджують вільний доступ до виборчих дільниць та захищають виборчі права громадян.