8 вересня 2020 року Президент України Володимир Зеленський відвідав Суми. Глава держави взяв участь у презентації Стратегії розвитку регіону до 2027 року. Та відвідав захід, на якому було представлено команду партії «Слуга народу» на Сумщині. На заході Володимир Зеленський виступав зі сцени на фону банера «Зе! Місцеві. Сумщина» та представив «кандидатку на посаду міського голови» Тетяну Рябуху.

У рамках робочого візиту до міста Суми 8 вересня Володимир Зеленський відвідав «Аеропорт Суми», Сумський обласний академічний театр драми та музичної комедії ім. М. С. Щепкіна, де оголосив про надання йому статусу національного. Крім того, Володимир Зеленський зустрівся з ветеранами АТО/ООС та їхніми сім’ями та відвідав Меморіал героям Антитерористичної операції, де поховані 46 воїнів АТО та один Герой Небесної Сотні.

Фото з офіційного сайту Президента України

В Сумському обласному театрі з приводу кандидатури Тетяни Рябухи Володимир Зеленський сказав в коментарі одному із місцевих ЗМІ «СпецКор Медіа»: «Не знаю, кого «Слуга народу» планує висунути, чесно кажучи. Спочатку треба перемогти, а перемога залежить не тільки від кандидатури пані Рябухи, а залежить від того, як її сумчани бачать. Чи подобається їм її програма. Я бажаю успіхів, але це вибір тільки народу України.» 

В «Аеропорту Суми» під час заходу, на якому презентували «Стратегію розвитку регіону до 2027 року» Володимир Зеленський виступав зі сцени за трибуною, на якій був напис «Зе! Місцеві!». Далі Президент представив «кандидатку на посаду місцевого голови від «Слуги народу» Тетяну Рябуху:

«Далі я хочу надати слово вашій землячці, про неї ми вже сьогодні згадували, мене запитували. І зараз ми її побачимо. Це народний депутат України і кандидатка на посаду міського голови міста Суми - Тетяна Рябуха».

Стратегію розвитку Сумської області представляла народний депутат України Тетяна Рябуха на фоні банера з написом: «Зе місцеві Сумщина. Тетяна Рябуха. Кандидатка на посаду міського голови Сум».

Фото зі сторінки Слуга Народу Сумщина у Facebook

 Тетяна Рябуха представила п'ять головних перспективних проектів регіону: будівництво заводу з виробництва сухого молока, реконструкція «Аеропорту Суми», будівництво міжнародного центру з біатлону та спортивно-туристичного комплексу, будівництво медичного містечка та створення центрів надання культурних послуг.

Крім того, на заході керівник Сумського обласного осередку партії «Слуга народу» Михайло Ананченко представив команду партії на Сумщині.

«Сьогодні тут присутні люди, яким не байдуже, якою Сумщина буде за рік, 2, 5, а точніше 7 років, бо саме на стільки розраховано виконання амбітного плану, окресленого в Стратегії регіонального розвитку. Сьогодні, нажаль, місцева влада не готова до роботи на результат, посадовці тримаються за крісла, розподіл бюджетних коштів непрозорий, корупція панує у владних кабінетах. Саме тому команда «Слуга народу» веде до влади на Сумщині досвідчених, не толерантних до корупції людей, з авторитетом в громаді, вмінням працювати в команді і на результат», — зазначив Михайло Ананченко.

Представлена команда партії «Слуга Народу» на Сумщині:

  • Віталій Зеленський — майбутній кандидат в депутати Сумської обласної ради. Асистент кафедри трудового права та права соціального забезпечення у Київському національному університеті імені Т.Г. Шевченка.
  • Людмила Чегринець — майбутня кандидатка в депутати Сумської обласної ради. Начальниця радіостанції радіогрупи інформаційно-телекомунікаційного вузла Сумського обласного військового комісаріату. Має відзнаку Президента України за участь в ООС. 
  • Віктор Федорченко — майбутній кандидат в депутати Сумської обласної ради. Генеральний директор ТОВ «Будівельна виробничо-комерційна компанія «Федорченко».
  • Оксана Кужель — майбутня кандидатка в депутати Сумської обласної ради. Начальниця відділу з питань внутрішньої політики виконавчого комітету Роменської міської ради.
  • Микита Баня — майбутній кандидат в депутати Сумської обласної ради.Голова Сумського обласного штабу політичної партії «Слуга Народу».
  • Вікторія Медвідь — майбутня кандидатка в депутати Сумської обласної ради. Докторка економічних наук, професорка кафедри економіки та підприємництва Сумського національного аграрного університету. Голова громадської організації «Платформа розвитку громад». Лауреатка премії Президента України для молодих вчених. 
  • Тетяна Рябуха — майбутня кандидатка на посаду Сумського міського голови. Наразі народна депутатка України.
  • Людмила Колєснік — майбутня кандидатка на посаду Роменського міського голови. Начальниця відділення АБ «Украгазбанк» м. Ромни.
  • Ігор Кальченко — майбутній кандидат в депутати Сумської міської ради. Керівник апарату Сумської обласної державної адміністрації.
  • Олег Рєзнік — майбутній кандидат в депутати Сумської міської ради.Заступник директора з наукової роботи навчально-наукового інституту права Сумського державного університета. Стипендіат Кабінету Міністрів України для молодих вчених.

Фото зі сторінки Слуга Народу Сумщина у Facebook

Після представлення команди, Володимир Зеленський теж виступив зі сцени на фоні банера «Зе!Місцеві. Сумщина»:

«Я чомусь вам вірю, але найголовніше щоб вам довіряли люди. Тому не підведіть своїх людей», - звернувся Президент до команди партії  «Слуга народу» на Сумщині. 

Фото зі сторінки голови Сумської облдержадміністрації Романа Грищенко у Facebook

Окрім цього, голова Сумської облдержадміністрації Роман Грищенко написав:

«Я щиро дякую Володимиру Олександровичу за увагу до нашої області.  Разом ми зробимо Сумщину великою. Адже успішні регіони – це запорука побудови потужної та заможної України», - йдеться у дописі Романа Грищенка.

Довідково: Спостереження ОПОРИ спрямоване на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень. Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за черговими місцевими виборами, які відбудуться 25 жовтня. До спостереження залучено 188 спостерігачів по всій країні, а в день голосування до них долучаться короткотермінові спостерігачі. Крім того, ОПОРА також моніторить використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, а громадські омбудсмени досліджують вільний доступ до виборчих дільниць та захищають виборчі права громадян.