Голова Луганської територіальної організації політичної партії “Європейська солідарність” Сергій Шакун публічно заявив про тиск на нього як на політичну фігуру з боку представників органів державної влади в рамках проведення спортивного чемпіонату з пауерліфтингу. Водночас представник ОДА зауважив, що це лише вимога щодо відсутності політичної агітації та передвиборчої кампанії.

Про це повідомляють представники  ОПОРИ з Луганщини.

Зокрема, у п’ятницю, 4 вересня лідер обласного осередку “Європейської солідарності” Сергій Шакун опублікував у соціальній мережі “Facebook” відеозвернення, в якому звинуватив представників Луганської обласної державної адміністрації у перешкоджанні проведенню шостого турніру з пауерліфтингу пам’яті народного героя України Темура Юлдашева, який загинув у 2014 під час бойових дій.

Так, Сергій Шакун заявив, що зі слів одного з основних організаторів турніру та керівника Попаснянської районної організації “Європейської солідарності” Андрія Івженка, “на нього “наїжджають” з обласної адміністрації аби Сергія Шакуна не було на цих змаганнях”. У зв’язку з цим, Сергій Шакун звернувся з обуренням та вимогою роз’яснень  до начальника Управління молоді та спорту Луганської ОДА Антона Волохова та начальника Попаснянської райдержадміністрації (на території відповідальності якої зазвичай проходить зазначений  спортивний захід) Романа Власенка.

Сергій Шакун зазначив, що “такі дії з боку державних посадовців мають політичне підґрунтя, але від нашого політичного протистояння не повинен страждати турнір імені народного героя України. Просто влада боїться мого ім’я, що я знову приїду в Попасну і буду казати правду про війну, про Росію...”

Представник Луганської ОДА Антон Волохов прокоментував  представнику ОПОРИ ситуацію наступним чином: “Не треба робити з відбіркових змагань з пауерліфтингу політичний фарс! Ніхто не збирався відміняти Кубок Луганської області з класичного пауерліфтингу присвячений пам’яті Народного Героя України Темура Юлдашева. Від організаторів вимагається під час змагань дотримання протиепідеміологічних заходів та відсутність політичної агітації та передвиборчої кампанії“.

Слід зазначити, що вказаний турнір проводився за підтримки Луганської обласної адміністрації, що виключає проведення політичної агітації у будь-якому форматі.

За інформацією учасників інциденту, до правоохоронних органів вони з цього приводу не зверталися.

Кубок Луганської області з класичного пауерліфтингу присвячений пам’яті Народного Героя України Темура Юлдашева відбувся 5-6 вересня у місті Попасна як і планувалося раніше.

Як зазначає координатор спостереження Громадянської мережі ОПОРА за виборами у Луганській області, “під час виборчого процесу як правило, усі моменти політичного протистояння загострюються. Втім, на даному конкретному прикладі саме правоохоронці повинні дати всебічну оцінку цій інформації, чи дійсно це порушення законодавства у частині дотримання політичних прав і свобод громадян, чи штучний піар з боку окремих учасників політичного процесу”.

 

За коментарями звертайтеся:

 

Довідково: Спостереження ОПОРИ спрямоване на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень. Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за черговими місцевими виборами, які відбудуться 25 жовтня. До спостереження залучено 188 спостерігачів по всій країні, а в день голосування до них долучаться короткотермінові спостерігачі. Крім того, ОПОРА також моніторить використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, а громадські омбудсмени досліджують вільний доступ до виборчих дільниць та захищають виборчі права громадян.

 Веб-сайт | Фейсбук | Твіттер

(#вибори; #opora; #опора)