У Полтаві, під час засідання міськвиконкому, визначили місця для розміщення матеріалів передвиборної агітації. Агітаційну продукцію мають розміщувати на інформаційних стендах біля будівель районних рад міста.

Будівля Шевченківської районної у м. Полтава ради, а відповідно і стенд для розміщення агітаційних матеріалів, розташовані по вул. Івана Мазепи, 30. Металева конструкція знаходиться у задовільному стані, аркуші з інформацією захищає скло.

Адмінбудівля Київської райради міста знаходиться по вулиці Маршала Бірюзова, ½. Стенд знаходиться поруч. Тутешнє місце для розміщення передвиборної агітації виглядає солідніше. Стенд — більший за площею, ніж аналогічний біля Шевченківської райради, та, крім засклення, має і козирок. Відтак конструкція добре помітна здалеку.

А от біля будівлі Подільської районної у м. Полтава ради, розташованої по вул. Анатолія  Кукоби, 39, відповідного інформаційного стенду немає. Тож місце, де з матеріалами політичної агітації могли би ознайомитися мешканці Подільського району, наразі не визначене.

Хоча, згідно із рішенням виконавчого комітету Полтавської міської ради, очільники райрад міста мають відвести та обладнати стенди чи дошки оголошень для передвиборної агітації. А працівникам інспекції по контролю за благоустроєм, екологічним та санітарним станом міста, у випадках розміщення матеріалів передвиборної агітації у невизначеному місці, необхідно вживати заходів згідно з чинним законодавством.

Нагадаємо, згідно із календарним планом, що міститься у додатку до Постанови ЦВК № 163 від 8 серпня 2020 року, офіційно виборчий процес на місцевих виборах розпочинається 5 вересня 2020 року. Тобто, за 50 днів до дня голосування, відповідно до ч. 1, 5 ст. 195 Виборчого кодексу України.

За коментарями звертайтеся:

e-mail: [email protected]

Довідково: Спостереження ОПОРИ спрямоване на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень. Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за черговими місцевими виборами, які відбудуться 25 жовтня. До спостереження залучено 188 спостерігачів по всій країні, а в день голосування до них долучаться короткотермінові спостерігачі. Крім того, ОПОРА також моніторить використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, а громадські омбудсмени досліджують вільний доступ до виборчих дільниць та захищають виборчі права громадян.

 Сайт |Фейсбук |Твіттер

(#вибори; #opora; #опора)