Облаштування дитячих майданчиків, роздача гуманітарної допомоги та цукру і навіть будівництво каплички. Такою активністю у серпні відзначилася політична партія «Наш край» в Луганській області. Свідками «благодійності» стали спостерігачі ОПОРИ.

Нові дитячі майданчики з’явились у Сєвєродонецьку, Лисичанську, Рубіжному та селищі Лисичанський Попаснянського району. З нагоди відкриття майданчиків влаштовувалося свято, де дітям роздавали цукрову вату і морозиво.  Конструкції майданчика містять напис «Команда Шахова».

Обійшлися без логотипів, але у соцмережі відзвітували, що встановили на прохання місцевих жителів лавку біля одного з багатоквартирних будинків району РТІ у Лисичанську. Допис про це міститься на сторінці Дмитра Конова, помічника нардепа Олександра Сухова (партієць «Нашого краю»). Поряд із цим, з позицій зазначеного ресурсу Дмитро Конов повідомляє, що за  підтримки народного депутата Сергія Шахова розпочато будівництво каплички на території Свято-Тихвінського храму у Лисичанську.

Також у серпні спостерігачі ОПОРИ зафіксували роздачу цукру. Зокрема, у с. Ями Троїцького району та у селищі Красноріченське Кремінського району.

У лисичанську партійці роздавали гуманітарну допомогу у пакунках з наліпками-гаслами і з газетою «Наш край» на додаток.

«Така «благодійнсть» з політичним присмаком дуже розповсюджена.  І не тільки на Луганщині, про що неодноразово повідомляли наші спостерігачі, - зазначає координатор спостереження Громадянської мережі ОПОРА за виборами в Луганській області. - Політичні партії не хочуть гаяти часу і не чекають офіційного старту передвиборчої компанії. Просто рекламують політсилу. Виборчим законодавством це не регулюється, адже виборчий процес стартує 5 вересня. Але, звісно, певний вплив на виборців така благодійна допомога має».

 

Довідково: Спостереження ОПОРИ спрямоване на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень. Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за черговими місцевими виборами, які відбудуться 25 жовтня. До спостереження залучено 188 спостерігачів по всій країні, а в день голосування до них долучаться короткотермінові спостерігачі. Крім того, ОПОРА також моніторить використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, а громадські омбудсмени досліджують вільний доступ до виборчих дільниць та захищають виборчі права громадян.

 Сайт | Фейсбук | Твіттер

(#вибори; #opora; #опора)