Харківська міська територіальна виборча комісія утворила 9 районних в місті Харкові ТВК.

Як повідомляє спостерігач ОПОРИ, формування складу відповідних ТВК в Харкові  відбувалось вчора, 25 серпня.

До районних в місті Харкові ТВК надійшли подання кандидатур від 33 суб’єктів подання. Серед них фракції, місцеві організації партії, які уклали угоди про співпрацю із депутатськими групами Верховної Ради України. Виявилось, що кількість внесених кандидатур є більшою, ніж вакантних місць у складі ТВК. Тож згідно із законом провели жеребкування. Також ТВК відхилила кандидатури від 4-х місцевих організацій партій – «Віче», «Контроль, порядок та справедливість», «Республіканська партія України» та «Наш дім».

Від цих партій було по 9 кандидатур. Усі відхилені відповідно до ч. 9 ст. 203 Виборчого кодексу України. Були відсутні підписи керівників партій та ксерокопії паспортів осіб у поданнях. Вони не встигли додати відсутні документи до спливу передбаченого законом строку.

Всього у склад 9-ти ТВК увійшли 162 члени від 27-х суб’єктів – по 18 в кожній комісії. Найбільше представництво в районних в місті Харкові ТВК у партій «Голос» та «Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина» – 21. 19 представників мають партії «Слуга народу» і «Європейська Солідарність», 18 – партія «Опозиційна платформа – За життя». 

Керівний склад комісій було сформовано за поданнями місцевих організацій політичних партій. А саме:

Індустріальну районну в місті Харкові ТВК очолив Артем Циганков («Слуга народу»), заступником призначили Ірину Піддубну («Об’єднання «Самопоміч»), секретарем – Олександра Нечітайло («Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина»).

Київську районну в місті Харкові ТВК очолила Надія Чугаєвська («Солідарність жінок України»), заступником обрали Ірину Яценко («Опозиційна платформа – За життя»), секретарем – Вікторію Хмельницьку («Європейська Солідарність»).

Московську районну в місті Харкові ТВК очолив Сергій Редька («Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина»), заступником обрали Валерія Мамонова («Слуга народу»), секретарем – Сергія Домашенко («Блок Кернеса – Успішний Харків!»).

Немишлянську районну в місті Харкові ТВК очолив Леонід Гаєвий («Голос»), заступником став Олександр Крамаренко («Всеукраїнське об'єднання «Свобода»), секретарем – Олександр Чижов («За Майбутнє»).

Новобаварську районну в місті Харкові ТВК очолила Тетяна Бережна («Слуга народу»), заступником призначили Сергія Дему («Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина»), секретарем – Ольгу Санжаровську – («Голос»).

Основ’янську районну в місті Харкові ТВК очолила Віра Олешко («Європейська Солідарність»), заступником призначили Олега Переверзєва («Слуга народу»), секретарем – Галину Соболь від  («Опозиційна платформа – За життя»).

Слобідську районну в місті Харкові ТВК очолив Олексій Букін («Опозиційна платформа – За життя», заступником обрали Олександра Матвієнка («Солідарність жінок України»), секретарем – Олену Сметану («Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина»).

Холодногірську районну в місті Харкові ТВК очолив Леонід Варченко («Опозиційна платформа – За життя»), заступником призначили Ірину Кузнецову-Андрейченко («Голос»), секретарем – Михайла Сахань («Європейська Солідарність»).

Шевченківську районну в місті Харкові ТВК очолила Людмила Мосежна («За майбутнє»), заступником обрали Інну Федорову («Голос»), секретарем – Людмилу Сивуху («Європейська Солідарність»).

Відповідно до ч. 7 ст. 203 Виборчого кодексу України міські виборчі комісії (у містах з районним поділом, крім міст Києва та Севастополя) формують склад районних у місті виборчих комісій не пізніш як за шістдесят днів до дня чергових виборів. Подання до складу відповідних територіальних виборчих комісій можуть вносити міські організації політичних партій, зазначених у частині другій цієї статті, а у разі їх відсутності у структурі відповідної політичної партії – обласна чи республіканська в Автономній Республіці Крим організація цієї політичної партії згідно з існуючим адміністративно-територіальним устроєм. Такі подання вносяться не пізніш як за шістдесят п’ять днів до дня чергових виборів.

За коментарями звертайтеся:

e-mail: [email protected]

Довідково: Спостереження ОПОРИ спрямоване на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень. Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за черговими місцевими виборами, які відбудуться 25 жовтня. До спостереження залучено 188 спостерігачів по всій країні, а в день голосування до них долучаться короткотермінові спостерігачі. Крім того, ОПОРА також моніторить використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, а громадські омбудсмени досліджують вільний доступ до виборчих дільниць та захищають виборчі права громадян.

 Сайт | Фейсбук | Твіттер

(#вибори; #opora; #опора)