Політичні партії та потенційні кандидати на посаду міських голів на Донеччині ініціюють zoom-зустрічі з доктором Комаровським, проводять конкурс дитячих малюнків,  пресконференції та особисті зустрічі, а також роздають продуктові набори.

Про це повідомляють спостерігачі ОПОРИ у Донецькій області.

Зокрема, 20 серпня, у Краматорську представники міського осередку політичної партії “Батьківщина” провели пресконференцію з попереднім запрошенням журналістів та громадського сектору. Головною темою заходу стала презентація оновленого керівного складу міського осередку партії, як було зазначено у прев’ю запрошення на пресконференцію. Також за останній тиждень чинний мер міста Краматорська Андрій Панков, який планує балотуватись на місцевих виборах 25 жовтня 2020 року, провів ряд неформальних зустрічей з містянами, про що повідомив на своїй сторінці у Facebook. Потенційний кандидат на посаду голови міста Олександр Гончаренко також провів низку зустрічей з містянами різних районів міста, а також ініціював ZOOM-конференцію з доктором Євгеном Комаровським, яка 18 серпня пройшла в онлайн-режимі під гаслом «Про Краматорськ з доктором Комаровським». 

Фото зі сторінки у Facebook Олександра Гончаренка

На честь річниці політична партія «Демократична сокира» провела невелику зустріч з мешканцями міста Краматорськ. Було організовано концерт з виступами місцевих музикантів, а також розказано про принципи, яких дотримується у своїй діяльності політична партія «Демократична сокира». На заході зібралось близько 50 людей. 

Також у Краматорську політична партія «Опозиційна платформа - За життя» ініціювала проведення конкурсу дитячих малюнків, про що повідомили на сторінці у соціальній мережі Facebook. 

У Покровську представники Благодійного фонду «Надія» за ініціативою голови фонду Леоніда Байсарова разом з представниками політичної партії «Порядок» проводять акцію - адресна допомога літнім людям. Про це представники фонду розповіли в інтерв'ю місцевому телеканалу «Орбіта». Пакети, у яких мешканцям Покровська та селищ району доставляється допомога, маркіровані написом «ЗА! ПОРЯДОК». 

Фото pokrovsk.news

Спостерігачі Громадянської мережі ОПОРА звернулись на гарячу лінію благодійного фонду «Надія» у місті Покровськ для уточнення деталей акції чи підтвердження реклами політичної партії. Представник фонду від будь-яких коментарів відмовився. 

У Мирнограді спостерігачі ОПОРИ зафіксували, що по домівках мешканцям міста розносили інформаційні бюлетені «Любимый город» з інтерв'ю Лариси Ревви – потенційної кандидатки на посаду голови міста, борди з зображенням якої зафіксовано на вулицях Мирнограда. До кожного бюлетеня додавались листівки політичної партії «Опозиційна платформа – За життя» з написом «Працювати для людей».

Координатора спостереження Громадянської мережі ОПОРА у Донецькій області зазначила: «Ще до офіційного старту виборчої кампанії потенційні кандидати намагаються підвищити свою впізнаваність та завоювати прихильність аудиторії. Для цього вони вдаються до будь-яких засобів, в тому числі організації конференцій з популярними медійними особистостями, проведення концертів та вручення подарунків. До офіційного початку виборчого процесу це не стільки порушення законодавства, скільки порушення стандартів та принципів виборчої кампанії». 

Довідково: Спостереження ОПОРИ спрямоване на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень. Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за черговими місцевими виборами, які відбудуться 25 жовтня. До спостереження залучено 188 спостерігачів по всій країні, а в день голосування до них долучаться короткотермінові спостерігачі. Крім того, ОПОРА також моніторить використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, а громадські омбудсмени досліджують вільний доступ до виборчих дільниць та захищають виборчі права громадян.

Громадське спостереження за черговими місцевими виборами, які відбудуться 25 жовтня на підконтрольній Україні території Донецької області здійснює ГО «Точка доступу» в рамках загальнонаціональної кампанії Громадянської мережі ОПОРА