На Кіровоградщині пройшли перші засідання обласної територіальної виборчої комісії, чотирьох районних та 12 міських комісій.

У Кіровоградській обласній територіальній виборчій комісії присягу склали 14 із 18 членів.  На засідання не прийшли представники «Соціалістична партія Олександра Мороза», «Партії місцевих ініціатив», «Партії твого міста».

«Наразі невідома причина неявки чотирьох членів комісії, їхні телефони не коректні.  Плануємо їх шукати через суб’єктів подання», – зазначив голова обласної територіальної виборчої комісії Ігор Ботнаренко.

І додав, що на даний момент комісія забезпечена всім необхідним для роботи.

У Кропивницькій міський територіальній виборчій комісії присягу склали 16 з 18 членів. На засідання не прийшли два представники «Партії місцевих ініціатив» та партії «Солідарність жінок України».  Заступник голови комісії Тетяна Юдіна повідомила, що в документах невірно  вказані телефони  цих двох членів комісії.

Перші засідання відбулися і в чотирьох районних територіальних виборчих комісіях. 14 із 18 членів присягнули в Голованівській районній ТВК та Новоукраїнській районній ТВК, а в Кропивницькій районній ТВК присягу склали 12 із 18 членів. Нині найменшою за кількістю районної комісією є Олександрійська ТВК (склали присягу 10 членів із 18). 

«Усі виборчі комісії Кіровоградської області провели свої перші засідання у визначені законом терміни. На засідання не з’явилися  в основному представники політичних сил з інших областей», – зазначила обласна координаторка спостереження Громадянської мережі ОПОРА за виборами у Кіровоградській області.

Згідно з пунктом 3 статті 36 Виборчого кодексу України, перше засідання виборчої комісії скликається не пізніш як на другий день після дня її утворення, а наступні засідання – за необхідності.

Довідково: Спостереження ОПОРИ спрямоване на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень. Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за черговими місцевими виборами, які відбудуться 25 жовтня. До спостереження залучено 188 спостерігачів по всій країні, а в день голосування до них долучаться короткотермінові спостерігачі. Крім того, ОПОРА також моніторить використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, а громадські омбудсмени досліджують вільний доступ до виборчих дільниць та захищають виборчі права громадян.

 Веб-сайт | Фейсбук | Твіттер

(#вибори; #opora; #опора)