Пошкодження агітації, що розміщують партії та кандидати на великих рекламних площах, є традиційним, і нинішня виборча кампанія  - не виняток. Довготермінові спостерігачі ОПОРИ регулярно фіксують такі випадки. Облиті фарбою білборди зустрічаються в усіх виборчих округах Херсонської області.

Аналіз цих пошкоджень дає змогу зробити висновок, що масові пошкодження є цілеспрямованими акціями, що виказують ставлення до того чи іншого кандидата або політичної сили. Так, в окрузі № 185 зафіксовані залиті фарбою агітаційні матеріали від «Блоку Петра Порошенка», ВО «Батьківщина», Радикальної Партії, що розташовані поруч, а от в одному ряду з ними білборди «Блоку лівих сил» та «Опозиційного блоку» не пошкоджені. Особливої уваги «удостоївся» білборд кандидата  у народні депутати Сергія Хланя (виборчий округ № 185, висування від «Блоку Петра Порошенка») - він був обстріляний з травматичної зброї, судячи з пошкоджень.

BPP board Farba Kherson Khalan board Farba Kherson

А у виборчому окрузі № 186 (центр м. Цюрупинськ) масово обстріляна фарбою агітація «Опозиційного блоку» на великих рекламних носіях. Решта – не постраждали.

OpB Kherson

У Херсоні у виборчому окрузі № 182 численні білборди Володимира Сальдо також облиті фарбою, проте на іншу агітацію замахів не спостерігається.

 

За коментарями звертайтеся:
Наталія Богренцова,
прес-секретар Громадської мережі ОПОРА в Херсонській області
+38066174 45 28
 
Довідково:
Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.
Починаючи з вересня 2014 року, Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами народних депутатів України. Мережа залучить до моніторингової кампанії 213 довготермінових спостерігачів, які працюватимуть у всіх регіонах України від офіційного старту виборчої кампанії до оголошення остаточних результатів виборів. У день голосування, 26 жовтня, до них долучаться більше 2 000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.