Міліція півночі шукала вибухівку в будівлі, де засідає Одеська міська ТВК. 

У ніч на 28 жовтня, о 00:30, на лінію «102» надійшло повідомлення про замінування багатоповерхового будинку, розташованого на вулиці Канатній, 83. Як повідомляє постійний спостерігач ОПОРИ,  який перебував на місці події, в цій будівлі вже три доби проходить безперервне засідання міської територіальної виборчої комісії, яка за кілька годин до «мінування» зареєструвала чинним мером Одеси Геннадія Труханова (за підрахунками комісії, він набрав 52,6% голосів виборців).

Коли на місце прибули представники поліції і вибухотехніки, міська територіальна виборча комісія якраз встигла прийняти протоколи з виборів депутатів Одеської міськради від Суворовської і Малиновської районних виборчих комісій і відправити на уточнення Київську і Приморську ТВК, представники яких встигли повернутися якраз до моменту надходження повідомлення про вибухівку.

Незважаючи на те, що будівля була оточена поліцейськими по всьому периметру, всередину все ж встиг пройти депутат і кандидат у депутати Одеської міськради Олег Етнарович від партії чинного міського голови Геннадія Труханова «Довіряй ділам», якого супроводжували невідомі молоді чоловіки спортивної статури.

При цьому співробітників поліції в зал засідань комісії не пустили: згідно із законодавством, представники правоохоронних органів не мають права перебувати всередині приміщень, де засідають виборчі комісії.

Зрештою після другої години ночі члени комісії ухвалили одностайне рішення не залишати будівлю. Присутні кандидати (у залі станом на 9:00 знаходиться чисельна делегація кандидатів у депутати від партії «Довіряй ділам»), а також офіційні спостерігачі та довірені особи кандидатів підписали заяву, що усвідомлюють всю небезпеку за своє життя і беруть на себе відповідальність за можливі наслідки відмови від евакуації.

До четвертої години ранку силовики завершили перевірку будівлі на Канатній: вибухівки не знайшли. Зараз засідання міської ТВК триває, члени комісії підраховують результати по виборах депутатів Одеської міської ради.

0 odesa ne pustili politsiyu

Довідково:

Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за місцевими виборами в Україні, які відбудуться 25 жовтня 2015 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з 5 вересня, у всіх регіонах України працюють 144 довготермінові спостерігачі, до яких приєднаються понад 3000 короткотермінових спостерігачів у день голосування. Слідкуйте за останніми новинами на сайті ОПОРИ та Мапі порушень «Місцеві вибори 2015». Рекомендуємо кожному спостерігачу, журналісту й активним громадянам завантажити мобільний додаток «Місцеві вибори» для Android