Свято для дітей і агітаційний захід водночас організував Анатолій Вінскевич, кандидат у депутати міської ради від партії «ПОРУЧ».

Останнім часом серед хмельницьких кандидатів особливої популярності набуває ідея організації дитячих свят.  Ми уже писали по такі заходи від представників партій «БЛОК ПЕТРА ПОРОШЕНКА «СОЛІДАРНІСТЬ» та «Об’єднання» Самопоміч». Цього разу про дозвілля дітей подбав висуванець партії «ПОРУЧ».

7 жовтня на стадіоні, що в районі Львівського шосе, зібралося чимало молодих батьків з дітьми. Доки кандидат розповідав дорослим про особливості своєї передвиборної програми, діти розважалися у компанії клоунів та веселого Посіпаки, одержуючи подарунки за участь в конкурсах. Крім того, присутнім пропонували зробити безкоштовні фото з кумедними героями (роздруковані світлини обіцяли принести наступного дня).

Poruch svyato z klounami

Poruch svyato z klounami1

Спостерігачі ОПОРИ вирішили запитати у кандидата, чи не вважає він, що такий святковий захід (та ще й з подарунками) є однією з форм непрямого підкупу виборців. На що Анатолій Вінскевич відповів:

Головне гасло нашої політичної сили – системна робота, перевірена часом. Благодійний фонд Сергія Лабазюка «Ми поруч» працює зокрема й у напрямку підтримки дітей та молоді вже більше чотирьох років. Як казав Оскар Уайльд, «кращий спосіб зробити дітей гарними – це зробити їх щасливими». Якщо такі свята зроблять дітей щасливими, то їх варто проводити. А щодо подарунків, то малеча за свої старання має отримати винагороду. Який тут підкуп? Це гарне свято, воно несе позитив, якого так сьогодні бракує!

Громадянська мережа ОПОРА звертає увагу кандидатів, що відповідно до ч. 4 ст. 60 Закону України «Про місцеві вибори» забороняється проводити передвиборну агітацію, що супроводжується наданням виборцям грошей чи безоплатно або на пільгових умовах цінних паперів, кредитів, лотерейних білетів, товарів (крім товарів, що містять візуальні зображення назви, символіки, прапора місцевої організації партії, яка є суб’єктом виборчого процесу, політичної партії, місцева організація якої є суб’єктом виборчого процесу, або інших агітаційних матеріалів, за умови, що вартість таких товарів не перевищує 5 відсотків розміру мінімальної заробітної плати) та інших матеріальних цінностей або робіт чи послуг.

 
(#вибори15; #elect_ua; #opora; #опора)
Довідково:
Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за місцевими виборами в Україні, які відбудуться 25 жовтня 2015 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з 5 вересня, у всіх регіонах України працюють 144 довготермінові спостерігачі, до яких приєднаються понад 3000 короткотермінових спостерігачів у день голосування.