В обласному центрі Закарпаття спостерігачі Громадянської мережі «Опори» зафіксували білборди із агітаційною інформацією кандидата на посаду міського голови Сергія Ратушняка без вихідних даних.

01.10 bord 1

Зокрема, такі рекламоносії зафіксовано 30 вересня на проспекті Свободи та площі Богдана Хмельницького. На білбордах – агітація кандидата у міські голови шляхом самовисування Сергія Ратушняка. На рекламоносії не вказано ані відомостей про замовника та установу, що здійснила друк, ані тираж, ані інформації про осіб, відповідальних за випуск.

Кандидат у коментарі ОПОРІ підтвердив, що замовник цієї продукції – він. «В моїх білбордах не додали, що я замовник, - зазначив Ратушняк. – Мають  виправити. Дякую за підказу».

Водночас директор приватного підприємства «Корзо-2»  Олексій Дроботенко, якому належить білборд, зазначив: винні у відсутності вихідних даних безпосередньо працівники, які його встановлювали. «Вони просто обрізали необхідну інформацію, - розповів він. – Але вже отримали вказівку все виправити».

01.10 bord 2

Варто відзначити, що станом на 01 жовтня на вулицях Ужгорода й далі знаходять білборди із фотографіями кандидатів у на посаду міського голови Михайла Качура, Віктора Погорелова та Богдана Андріїва. На них також відсутня інформація про вихідні дані. Але ці рекламоносії з’явилися до моменту реєстрації згаданих осіб у ТВК як кандидатів.

ОПОРА нагадує: згідно з вимогами частин 1 та 2 статті 56 Закону України «Про місце вибори», до друкованих агітаційних матеріалів належать плакати, стенди, листівки, постери, інша друкована продукція з написами, що стосуються передвиборної агітації, а також матеріали, що розміщуються на носіях зовнішньої реклами.

Друкований агітаційний матеріал повинен містити відомості про замовника та установу, що здійснила друк, його тираж, інформацію про осіб, відповідальних за випуск. Розповсюдження друкованих агітаційних матеріалів без зазначених відомостей забороняється.

 

За коментарями звертайтеся:
Феськов Володимир
координатор ОПОРИ у Закарпатській області
+38 066 317 36 13
 
(#вибори15; #elect_ua; #opora; #опора)
Довідково:
Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за місцевими виборами в Україні, які відбудуться 25 жовтня 2015 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з 5 вересня, у всіх регіонах України працюють 144 довготермінові спостерігачі, до яких приєднаються понад 3000 короткотермінових спостерігачів у день голосування.