Політичні партії скористалися Днем Міста як нагодою для само піару. Увечері був концерт Олександра Пономарьова від «Нових облич» під виглядом громадської організації.

Фастів святкував День Міста в неділю 27 вересня 2015. На центральній площі встановили мультимедійну сцену, на котрій ввечері виступав Олександр Пономарьов.

Так, запрошення на концерт поширювали напередодні на стікерах з логотипом ГО «Нові обличчя», а опісля голова міста Михайло Нетяжук на офіційній сторінці міської ради висловив вдячність за технічну підтримку (зокрема, встановлену сцену) Володимиру Карплюку, меру cусіднього міста Ірпіня і одночасно голові партії «Нові обличчя».

 

30 09  fastiv dodatok

30 09 dodatok skrin

 

Намагання кандидатами приховати юридичний статус політичною партії під громадську організацію з такою ж назвою та спільними візуальними ідентифікаторами бренду є маніпуляцією з метою уникнення відповідальності.

Тому Громадянська мережа ОПОРА  застерігає, що Закон України «Про місцеві вибори», зокрема в статті 4, частині 4, пункти 3-4 говорить:

«Рівність прав і можливостей участі у виборчому процесі забезпечується:

  • рівним та неупередженим ставленням органів державної влади, органів влади Автономної Республіки Крим та органів місцевого самоврядування, їх службових та посадових осіб до кандидатів, місцевих організацій партій - суб’єктів виборчого процесу,
  • забороною використання для фінансування передвиборної агітації інших коштів, ніж кошти, передбачені частиною шостою статті 54 цього Закону.»
За коментарями звертайтесь:
Аліна Брезіцька,
координатор виборчих програм Громадянської Мережі ОПОРА
у Київській області
063 685 95 28
 
(#вибори15; #elect_ua; #opora; #опора)
Довідково:
Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за місцевими виборами в Україні, які відбудуться 25 жовтня 2015 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з 5 вересня, у всіх регіонах України працюють 144 довготермінові спостерігачі, до яких приєднаються понад 3000 короткотермінових спостерігачів у день голосування.