На черговому засіданні Миколаївської обласної виборчої комісії 28 вересня знову було прийнято рішення внести зміни у затверджені округи. Відділи Державного реєстру виборців виявили технічні неточності.

Про це повідомляє спостерігач Громадянської мережі ОПОРА.

Так, при роздрукуванні додатків до постанови втрачені три дільниці в Первомайському районі, у Жовтневому районі (2 округ) неправильно вказана назва села, а у Доманівському районі (16 округ) загублена одна з Володимирівок, котрих там існує дві - Володимирівської та Щасливської рад.

Село Лоцкіно Баштанського району переміщується з 4-го у 5-й округ, так як воно відноситься до однієї ради разом з селом Перемога, кількість виборців у 4-му окрузі відповідно змінюється з 9225 до 8910, а у 5 з 9472 до 9787 чоловік. У 11-му та 12-му округах у Веселинівському районі також змінюється кількість виборців (у 11-му зростає з 9024 до 9343, а в 12-му зменшується з 8986 до 8667) у зв’язку з неправильним врахуванням сел Звенигородка і Кременівка.

Також за зверненням Казанківської, Веселинівської і Баштанської рад обласній комісії запропоновано виправити неточності, враховуючи межі округів, які були раніше створені місцевими комісіями.
З присутніх 14 - «за» проголосувало 10, двоє утримались та двоє проти.


Нагадаємо, що Миколаївська обласна територіальна комісія в останній день встановленого строку, 19 вересня, прийняла постанову про формування округів для виборів у Миколаївську облраду. Пізніше Миколаївська обласна територіальна виборча комісія прийняла рішення внести зміни до постанови №8 від 19 вересня про утворення територіальних виборчих округів для виборів депутатів обласної ради.

 

За коментарями звертайтеся:

 
 
(#вибори15; #elect_ua; #opora; #опора)
Довідково:
Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за місцевими виборами в Україні, які відбудуться 25 жовтня 2015 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з 5 вересня, у всіх регіонах України працюють 144 довготермінові спостерігачі, до яких приєднаються понад 3000 короткотермінових спостерігачів у день голосування.