Активісти кількох молодіжних громадських організацій створили в Сумах громадську ініціативу «STOP-регіонали!». Розповсюджують газети та наліпки.

За словами однієї з активісток, студентки Сумського державного університету Таміли Кошман, ініціатива виникла з глибокого переконання, що представники Партії регіонів не мають морального права брати участь у політичному житті країни, а тим більше – займати будь-які посади. «Зараз люди, які колись були членами Партії регіонів, входять до різних нових політичних проектів. У Сумах це партії Опозиційний блок, Відродження, Рідне місто, Воля народу,» - твердять активісти «STOP-регіонали!». Вони закликають всі діючі демократичні партії підписати меморандум про те, що до їх складу не будуть входити колишні регіонали.

У планах активістів ініціативи проаналізувати склад політичних партій та кандидатів, що братимуть участь у місцевих виборах в Сумах, і по кожному колишньому члену партії регіонів проводити окрему активність. Планують провести широку інформаційну кампанію, зокрема приходити на зустрічі «кандидатів-регіоналів» з людьми, розповсюджувати листівки, в яких будуть розповідати про них правду.

Першим кроком ініціативи стало розповсюдження серед студентів обласного центру газети «Підслухано в Сумах».

pidsluhano

Також в місті з’явилися наліпки з логотипом ініціативи та посиланням на їх групу в соціальній мережі Вконтакті.

Гроші на діяльність в рамках ініціативи «STOP-регіонали!» активісти збирають публічно та обіцяють представити детальний звіт про надходження та витрати.

В коментарі ОПОРІ керівник обласного осередку партії Опозиційний блок Олександр Стрельченко зазначив:

- Вважаємо, що діяльність цього руху, спрямована виключно на розпалювання ворожнечі та ненависті за політичними поглядами і переконанням, що є недопустимим у демократичному суспільстві. Крім цього, порушує право громадян України (ст. 36 Конституції) на свободу об'єднання у політичні партії для здійснення захисту своїх прав і свобод та задоволення політичних інтересів. Також, на нашу думку, даний рух використовується в інтересах однієї політичної сили, яка нині не має підтримки в суспільстві, а також прагне не допустити перемоги Опозиційного блоку в Сумській області, зокрема на чергових місцевих виборах, запланованих на жовтень цього року.

Олександр Стрельченко не уточнив, яку саме політичну силу має на увазі.

Ірина Стегній,
прес-секретар Громадянської мережі ОПОРА в Сумській області
+380663055190, [email protected]
За коментарями звертайтеся :
координатор виборчих програм Громадянської мережі ОПОРА в Сумській області
Олександр Хоруженко
+380509120278