Станом на 13:30 Харківська міська ТВК прийняла вже 5 протоколів про підрахунок голосів від районних у місті ТВК. Про це повідомляють спостерігачі ОПОРИ.

Протоколи здали Київська, Московська, Немишлянська, Новобаварська, Шевченківська районні у місті Харкові ТВК.

Що стосується роботи Індустріальної, Слобідської та Холодногірської районної у місті ТВК, то вони вже завершили прийом виборчої документації від дільничних виборчих комісій і зараз готують протоколи про підрахунок голосів. Варто відзначити, що Холодногірська районна у місті ТВК спочатку привезла до міської ТВК не той протокол, а саме протокол про проведення засідання, а не про підрахунок голосів. 

Основ’янській районній у місті ТВК залишилося прийняти документи від двох виборчих комісій №631649 та №631656.

Згідно з пунктом 4 частини 1 статті 255 Виборчого кодексу України районна в місті виборча комісія встановлює підсумки голосування шляхом складання протоколу про підсумки голосування з виборів міського голови, а відповідно до частини 2 цієї ж статті — територіальна виборча комісія після прийняття і розгляду протоколів (у тому числі з позначкою "Уточнений") дільничних виборчих комісій про підрахунок голосів виборців на відповідних виборчих дільницях на підставі цих протоколів, а в разі повторного підрахунку голосів виборців — протоколів територіальної виборчої комісії про повторний підрахунок голосів виборців на відповідній виборчій дільниці не пізніш як на дев’ятий день з дня голосування встановлює та заносить до протоколу про підсумки голосування по кожному виборчому округу з відповідних місцевих виборів такі відомості. Отже, кінцевою датою для складання протоколу про підсумки голосування для районних у місті ТВК є 9 листопада включно. Міська ТВК, своєю чергою, встановлює результат голосування до 12 листопада 2021 року включно.

 

За коментарями звертайтеся:

e-mail: [email protected]

 

Довідково: Громадянська мережа ОПОРА проводить незалежне громадське спостереження за виборами міського голови Харкова, що відбудуться 31 жовтня. Довгострокові спостерігачі розпочали роботу ще до офіційного старту виборчого процесу, аби відстежувати випадки дочасної агітації потенційних кандидатів, зокрема й у соціальних мережах. У день голосування до них приєднаються короткотермінові спостерігачі, які відстежуватимуть хід голосування, фіксуватимуть порушення та проводитимуть паралельний підрахунок голосів виборців.