Харківські правоохоронці відкрили кримінальне провадження через підписання пустого протоколу членами ДВК на виборчій дільниці №631306 по вул. Олеся Гончара. Про це стало відомо з повідомлення ЦОС ГУ Національної поліції у Харківській області.

Харківське районне управління поліції №1 внесло відомості до реєстру за ч. 1 ст. 158-3 Кримінального кодексу України (фальсифікація, підроблення, викрадення, пошкодження або знищення виборчої документації, документації референдуму, викрадення, пошкодження, приховування, знищення печатки виборчої комісії, комісії референдуму, виборчої скриньки, списку виборців чи учасників референдуму). Санкція статті передбачає покарання у вигляді тюремного ув’язнення на строк від 2 до 6 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк 5 років.

Дільниця розташована на території КНП “"Міська клінічна лікарня №14 ім. проф. Л.Л.Гіршмана".

Так, спостерігач ОПОРИ зафіксував, що у пустому протоколі вже підписалися голова, заступник та секретар дільничної виборчої комісії. Також є підписи членів ДВК і навіть офіційного спостерігача.

Після фіксування факту дочасного підписання протоколу спостерігач ОПОРИ викликав поліцію.

Поліцейські провели огляд місця події. Заступниця голови дільничної виборчої комісії добровільно видала два однакових примірника протоколу дільничної виборчої комісії про підрахунок голосів виборців на виборчій дільниці. На кожному з них вгорі вже було написано «зразок». Вказані примірники вилучені під час проведення огляду та вмщені до паперового пакету, опечатаного з підписами учасників слідчої дії.

Нагадаємо, що 31 жовтня у Харкові відбуваються позачергові вибори міського голови, які були призначені у зв’язку зі смертю Геннадія Кернеса.

 

За коментарями звертайтеся:

e-mail: [email protected]

 

Довідково: Громадянська мережа ОПОРА проводить незалежне громадське спостереження за виборами міського голови Харкова, що відбудуться 31 жовтня. Довгострокові спостерігачі розпочали роботу ще до офіційного старту виборчого процесу, аби відстежувати випадки дочасної агітації потенційних кандидатів, зокрема й у соціальних мережах. У день голосування до них приєднаються короткотермінові спостерігачі, які відстежуватимуть хід голосування, фіксуватимуть порушення та проводитимуть паралельний підрахунок голосів виборців.