Харківська міська ТВК та районні в місті ТВК вже уклали угод на придбання товарів та послуг, пов’язаних із проведенням позачергових виборів харківського міського голови, на суму понад 5 млн грн. Про це повідомляють спостерігачі ОПОРИ.

Зокрема, за даними сайту “Прозорро”, Харківська міська ТВК 18 жовтня уклала 43 угоди з ТОВ “Фактор-Друк” щодо виготовлення та передачі бюлетенів для позачергових виборів харківського міського голови, які відбудуться 31 жовтня. Загальна сума угод склала 2 млн 49 тис. грн. Всі угоди підписані на суми до 50 тис. грн., щоб уникнути процедури проведення аукціону. Також міська ТВК замовила послуги телефонного зв’язку та інтернет.

Щодо закупівель районних у місті Харкові ТВК, то варто відзначити, що не всі комісії завантажили угоди. Крім того, не всі комісії ще придбали засоби захисту. Варто відзначити, що ціна на деякі товари відрізняється залежно від комісій. 

Індустріальна районна у місті ТВК уклала угод на суму близько 100 тис. грн. Майже на всю суму замовили транспортні послуг.и Угоди уклали з ТОВ “Авто-Ові”. Також оплатили телефон та інтернет. Решти закупівель у системі “Прозорро” наразі немає. 

Київська районна у місті ТВК уклала угод на суму 654 тис. 590 грн. Всі угоди були укладені на суми до 50 тис. грн, щоб уникнути проведення торгів. Наприклад, були укладені дві угоди на однакову суму 49 750 грн на придбання захисного одягу з одним і тим самим ФОП Задорожня Наталія Дмитрівна. Також були проведені закупівлі масок, захисних екранів, канцелярії, дезінфекційних засобів. Папір ця ТВК купувала по 110 грн за пачку. 

Новобаварська районна у місті ТВК уклала угод на суму 399 тис. грн. На канцелярію витратять 35,9 тис. грн. На придбання медичних рукавичок витратили 34 644 грн, захисних екранів — 49 800 грн (60 грн за 1 шт.), захисний одяг — 48 750 грн. 

Немишлянська районна у місті ТВК уклала угод на суму 489,38 тис. грн. Майже 50 тис. грн витратять на канцелярію, понад 40 тис. грн на придбання медичних рукавичок по 4 грн/шт., 25 620 грн на придбання контейнерів для утилізації медичних відходів. Вартість одного контейнера 140 грн. Крім того, 23 жовтня уклали угоди на придбання захисного одягу: 49 750 грн, захисні екрани для обличчя — 49 680 грн, маски — 49 900 грн. Вартість однієї маски склала 2,5 грн, захисного екрану — 60 грн. Папір купували по 120 грн 36 коп. за пачку.

Московська районна у місті ТВК уклала угод на суму 855 тис. грн. Всі угоди також були укладені на суму до 50 тис. грн. Понад 31 тис. грн витратять на телефонний зв’язок із ДВК. Варто відзначити, що медичні одноразові маски Московська районна у місті купує по 1,97 грн за шт.  Також дешевше ця комісія купує й захисні екрани для обличчя — по 45,45 грн. Вартість паперу склала 117 грн за пачку. 

Основ’янська районна у місті ТВК уклала угод на суму 273 тис. грн. Всі угоди також були укладені на суму до 50 тис. грн. Маски комісія купувала по 1,97 грн за шт., захисні щитки для обличчя — по 45,45 грн за шт. Якщо ціни на захисні засоби у цієї ТВК були ідентичні до Московської ТВК, то папір виявився дорожчим — вартість однієї пачки 125,53 грн. 

Слобідська районна у місті ТВК поки що не завантажила жодної закупівлі, яка б стосувалася підготовки до позачергових виборів харківського міського голови, які відбудуться 31 жовтня. 

Холодногірська районна у місті ТВК уклала договорів на суму 92,95 тис. грн. Це в основному транспортні послуги. Так, з ТОВ “Експрес” уклали угоду на суму 49,9 тис. грн на транспортування виборчих бюлетенів та 27 970 грн на транспортне обслуговування дільничних виборчих комісій.

Шевченківська районна у місті ТВК, за даними на ранок 25 жовтня, завантажила лише 4 угоди на загальну суму майже 30 тис. грн. В основному це оплата телефонних послуг. 25 жовтня вони завантажили ще кілька угод загальною вартістю 71 тис. грн. В основному це закупівля канцтоварів. При цьому вартість канцтоварів не розписана детально.

Нагадаємо, що вибори у Харкові призначені у зв’язку зі смертю міського голови Геннадія Кернеса. 30 березня Верховна Рада призначила вибори у Харкові на 31 жовтня. Виборчий процес розпочався 11 вересня. 

За коментарями звертайтеся:

e-mail: [email protected]

Довідково: Громадянська мережа ОПОРА проводить незалежне громадське спостереження за виборами міського голови Харкова, що відбудуться 31 жовтня. Довгострокові спостерігачі розпочали роботу ще до офіційного старту виборчого процесу, аби відстежувати випадки дочасної агітації потенційних кандидатів, зокрема й у соціальних мережах. У день голосування до них приєднаються короткотермінові спостерігачі, які відстежуватимуть хід голосування, фіксуватимуть порушення та проводитимуть паралельний підрахунок голосів виборців.