Харківська міська ТВК 12 жовтня затвердила текст виборчого бюлетеня з позачергових виборів Харківського міського голови Харківського району Харківської області. Про це ОПОРІ стало відомо під час засідання ТВК.

У бюлетені кандидати будуть розташовані наступним чином:

1. Величков Віктор Миколайович
2. Добкін Михайло Маркович
3. Маринін Дмитро Олексійович
4. Мустафаєва Аліна Ельманівна
5. Немічев Костянтин Віталійович
6. Плетньов Володимир Васильович
7. Ряполов Сергій Анатолійович
8. Скорик Олександр Олексійович
9. Терехов Ігор Олександрович
10. Ярославський Денис Ігорович

 

Крім того, під час засідання була створена контрольна комісія, яка буде займатися замовленням розробки макету та подальшого друку бюлетенів.

Зараз відомо, що відповідно до постанови ЦВК бюлетень буде світло-рожевого кольору.

Також під час засідання ТВК скасувала реєстрацію двох кандидатів: Миколи Кукуріки та Олександра Кондрусика. Раніше реєстрацію скасували Валерію Говорову. Ці троє кандидатів самі принесли заяви про відмову від балотування. 

Таким чином, з 13 кандидатів на посаду Харківського міського голови залишилось 10. 

Згідно зі статтею 242 Виборчого кодексу України і з пунктом 1.1 Додатку 1 до постанови Центральної виборчої комісії від 2 жовтня 2020 року №330 виготовлення виборчих бюлетенів з відповідних місцевих виборів забезпечують територіальні виборчі комісії, які встановлюють результати відповідних місцевих виборів, на підставі договору, укладеного між ними і поліграфічним підприємством. Що стосується міської (міст з районним поділом) виборчої комісії, то вони мають це зробити  не пізніше як за 10 днів до дня голосування.

Територіальні виборчі комісії не пізніше як за 17 днів до дня голосування на місцевих виборах затверджують текст виборчого бюлетеня з відповідних місцевих виборів згідно з формою, затвердженою постановою ЦВК від 24 вересня 2020 року №295, та встановлюють ступені його захисту (пункт 1.2 Додатку 1 до постанови ЦВК №330).

Відповідно до пункту 1.10 Додатку 1 до постанови ЦВК №330 контроль за виготовленням виборчих бюлетенів на підприємстві-виготовлювачі, дотриманням вимог щодо знищення друкарських форм, виявлені помилки, здійснюються контрольною комісією, утвореною відповідною територіальною виборчою комісією за поданням місцевих організацій політичних партій, депутатські фракції, яких зареєстровано в Апараті Верховної Ради України поточного скликання на початок виборчого процесу, не пізніше як у день затвердження тексту та встановлення ступеня захисту виборчого бюлетеня.

Нагадаємо, що вибори у Харкові призначені у зв’язку зі смертю міського голови Геннадія Кернеса. 30 березня Верховна Рада призначила вибори у Харкові на 31 жовтня. Виборчий процес розпочався 11 вересня.

За коментарями звертайтеся:

e-mail: [email protected]

Довідково: Громадянська мережа ОПОРА проводить незалежне громадське спостереження за виборами міського голови Харкова, що відбудуться 31 жовтня. Довгострокові спостерігачі розпочали роботу ще до офіційного старту виборчого процесу, аби відстежувати випадки дочасної агітації потенційних кандидатів, зокрема й у соціальних мережах. У день голосування до них приєднаються короткотермінові спостерігачі, які відстежуватимуть хід голосування, фіксуватимуть порушення та проводитимуть паралельний підрахунок голосів виборців. Щоб долучитись до громадського спостереження, необхідно подати заявку за посиланням: https://vybory.oporaua.org/