ОПОРА провела моніторинг політичної активності потенційних кандидатів на посаду Харківського міського голови у першій половині вересня. Потенційні кандидати у Харківські міські голови найбільше уваги приділяють прямій роботі з виборцями та наглядній агітації.

Секретар Харківської міськради Ігор Терехов у вересні продовжив проводити публічну активність. Так, за два тижні він брав участь у відкритті спортивного фестивалю у Парку Горького та у святкуванні ювілею фармацевтичного коледжу, а також відвідав Харківський машинобудівний завод «ФЕД» та виступив на форумі підприємців з презентацією «картки харків’янина».

Крім того, до активностей Ігоря Терехова можна віднести піар за рахунок відкриття зоопарку Харкова. Так, його прізвище є на запрошенні до зоопарку, без якого не можна відвідати установу.

Крім того, біля входу до зоопарку роздають мапи території парку, на яких є гасло «Харків – це круто». Цей слоган також є на бордах із прізвищем Ігоря Терехова, разом з галочкою у квадраті та назвою партії.

Ще у різних районах міста проводять масові заходи з дискотекою, пунктами харчування та розвагами для дітей. В анонсах вказано, що заходи відбуваються «під патронатом в.о. міського голови Ігоря Терехова». 

Багато активностей у ще одного потенційного кандидата, екснардепа та колишнього Харківського міського голови Михайла Добкіна. У вересні він продовжив проводити зустрічі з харків’янами.


Крім того, його ГО «Наш Дім Харків» звітувалася про організацію дитячих арт-майданчиків.

13 вересня Михайло Добкін анонсував міську програму «Турбота». За словами Добкіна, ця програма «допоможе жителям міста оплачувати постійно зростаючі тарифи на послуги ЖКГ».

Де-факто, йдеться про обіцянку після виборів взяти участь у прийнятті міської програми, яка дозволить соціально вразливим громадянам отримати разову допомогу на оплату житлово-комунальних послуг у розмірі 2000 грн.  Але вже зараз у «Добкін Хаб» почали збирати персональні дані харків’ян. Так, члени ГО Добкіна збирають заяви щодо участі громадян у програмі після її затвердження і впровадження. Однак, вже зараз бажаючі залишають свої паспортні дані та ІНН.

Проводить зустрічі з харків’янами й ексдепутат міськради Дмитро Маринін, який висловлював своє бажання взяти участь у виборах, що відбудуться 31 жовтня. Також у Мариніна працює офіс. Крім того, у вересні він брав участь у ток-шоу «Точка зору» на телеканалі «Р1».

Депутатка міськради Аліна Мустафаєва, яка в серпні заявила про бажання балотуватися на посаду міської голови, зосередила основну активність у соціальних мережах, зокрема, на власному Youtube-каналі, де вона критикує міську владу у відеосюжетах та відповідає на питання під час стрімів.

Також зображення Мустафаєвої є на зарядках для електромобілів, які розміщені по місту. 

Нардепка Юлія Світлична у вересні провела лише один публічний захід. Вона разом із депутатами міськради від партії «Блок Юлії Світличної – Разом» відвідала книжковий фестиваль BookFest-2021.

Потенційний кандидат у міські голови від «Національного корпусу» Костянтин Немічев проводить активну кампанію у соціальних мережах. Зокрема, він пропонує долучитися до своєї команди. Для цього потрібно залишити контактні дані у спеціальній формі. Членам команди пропонують можливість відвідування спортивної зали, освітніх заходів та центру здоров’я. 

Крім того, Костянтин Немічев відвідав турнір з міні-футболу серед ветеранів АТО/ООС «Незламні» та анонсував дитячий захід з майстер-класами та шоу мильних бульбашок у парку «Юність». 

Депутат міськради від «Опозиційної платформи – За життя» Анатолій Родзинський у вересні проявляв активність лише у соціальних мережах. Він розповсюджував відеоролик, в якому говорив, що знає як знизити тарифи.

Потенційний кандидат від партії «Європейська солідарність» Олександр Скорик активність у Харкові у вересні не проявляв.

Нагадаємо, що вибори у Харкові призначені у зв’язку зі смертю міського голови Геннадія Кернеса. 30 березня Верховна Рада призначила вибори у Харкові на 31 жовтня. Виборчий процес розпочався 11 вересня. 

З 21 до 30 вересня 2021 року включно триватиме процес висування кандидатів на посаду міського голови від місцевих організації партій та від громадян шляхом самовисування.

До 30 вересня включно триватиме подання документів до територіальної виборчої комісії щодо реєстрації кандидатів на посаду міського голови. Не пізніш як на п’ятий день з дня прийняття заяви про реєстрацію кандидата та доданих до неї необхідних документів ТВК зобов’язана прийняти рішення про реєстрацію кандидата на посаду міського голови або про відмову в реєстрації, а до 8 жовтня включно оприлюднити інформацію про реєстрацію кандидатів.

До 6 жовтня включно кандидати на посаду міського голови вносять до територіальної виборчої комісії подання щодо кандидатур до складу дільничних виборчих комісій.

Згідно з частиною 1 статті 52 Виборчого кодексу передвиборна агітація розпочинається кандидатом, партією (організацією партії) наступного дня після дня прийняття виборчою комісією рішення про реєстрацію кандидата (кандидатів) і закінчується о 24 годині останньої п’ятниці перед днем голосування.

За коментарями звертайтеся:

e-mail: [email protected]