З 1 липня в Україні почала діяти процедура зміни виборчої адреси, що передбачена у Виборчому кодексі. Здійснити її можна до 10 вересня, як в онлайні, так і подавши заяву до відділу ведення Державного реєстру виборців за місцем свого фактичного проживання. Більше 5 млн громадян можуть скористатися нею, аби і на місцевих виборах цієї осені, і надалі обирати владу в місці свого фактичного проживання.

ОПОРА розробила детальну покрокову інструкцію подачі відповідної заяви. Але у виборців виникає багато запитань щодо нової процедури, які, часом, призводять навіть до міфотворення, що явно не допомагає демократичним процесам у країні. Тож давайте розберемось із найбільш поширеними питаннями, пересторогами, страхами та міфами. Натискайте на запитання, що цікавить, а воно автоматично перемістить вас до потрібної відповіді:

  1. Чого не місцеві мають голосувати на місцевих виборах? Прописана людина в селі - хай там і голосує.
  2. Цю процедуру придумали і швиденько запустили напередодні виборів для того, щоб зручно було завезти “автобуси виборчих туристів”, які оберуть кого треба.
  3. Я живу в орендованій квартирі в Києві, а маю реєстрацію в Житомирі у будинку батьків. То пройду цю процедуру і зможу спочатку проголосувати за міського голову Києва, а потім поїхати до батьків і проголосувати за міського голову Житомира?
  4. Моє місце реєстрації в Харкові, але я вже багато років мешкаю у Львові. Чи можу я змінити місце голосування як на президентських та парламентських виборах і голосувати у Львові за міського голову Харкова?
  5. Я маю “прописку” в Донецьку та живу в Києві. Чи можу я змінити виборчу адресу, щоб обрати українських міського голову Донецька, українську міську раду Донецька та українську Донецьку обласну раду?
  6. Як я можу змінити свою виборчу адресу, якщо роками живу в орендованій квартирі? Власники ж виженуть мене, бо подумають, що я намагаюсь “прописатись” в їхньому житлі, або не захочуть, аби, наприклад, податкова отримала інформацію про нелегальну здачу житла в оренду.
  7. Я маю власне житло, зареєстрований у ньому і живу тут же разом із родиною. Але чи може бути так, що тепер у день виборів  я прийду на виборчу дільницю й випадково побачу у списку виборців, що разом із моєю родиною в моїй квартирі в якості виборців значиться ще кілька незнайомих мені людей?
  8. Минулого року на парламентських виборах не треба було жодних документів подавати на підтвердження свого місця перебування в день виборів. Що з приводу таких документів зараз - треба чи ні?
  9. Я маю реєстрацію та мешкаю в Запоріжжі, але в день виборів буду в закордонному відрядженні. Чи зможу я проголосувати за місцеву владу свого регіону на закордонній дільниці? Чи треба мені для цього змінювати виборчу адресу?
  10. Я не маю “прописки”. Мені спочатку треба десь “прописатись”, щоб голосувати на місцевих виборах?
  11. Після зміни виборчої адреси я зможу проголосувати лише за списки партій, як це було на парламентських виборах? За міського голову я голосувати не зможу?
 
  • Чого не місцеві мають голосувати на місцевих виборах? Прописана людина в селі - хай там і голосує.

Такий підхід суперечить демократичним стандартам та й здоровому глузду. Людина щодня впливає на життя громади, де вона живе – сплачує податки до місцевого бюджету, купує товари в сусідньому магазині, водить дитину в садочок або школу в районі проживання, їздить громадським транспортом дорогами в районі, сортує сміття та сплачує за його вивезення місцевим комунальним службам тощо. Тож має повне право ідентифікувати себе як частину локальної громади в місці свого проживання, незалежно від географії свого походження та місця реєстрації. А отримавши можливість реалізувати своє конституційне право голосу на місцевих виборах за місцем фактичного проживання, людина також починає впливати на свою громаду не лише фізично, а й політично. Зокрема, обирає місцеву владу, яка безпосередньо займається розподілом сплачених місцевих податків, ремонтом доріг та шкіл, роботою комунальних закладів тощо. Крім того, користь від активних виборців, які змінюють виборчу адресу, отримує фактично кожен мешканець населеного пункту, адже наші міста та села часто не враховують у своїх планах розвитку реальну картину складу населення. Зокрема, й через це може виникати брак дитячих садочків та шкіл, погані дороги, сміття на вулицях тощо. Тож, коли місцева влада має більш точну картину складу громади, можна набагато краще продумати план розвитку цієї громади, що, відповідно, покращить якість життя кожного її мешканця.

  • Цю процедуру придумали і швиденько запустили напередодні виборів для того, щоб зручно було завезти “автобуси виборчих туристів”, які оберуть кого треба.

За можливість реалізувати конституційне право для всіх виборців – голосувати за місцем фактичного проживання на всіх видах виборів 5 років боролись ряд громадських організацій, зокрема й Громадянська мережа ОПОРА. Максимально детально ця процедура була прописана у законопроєкті №6240, що був зареєстрований ще у минулому скликанні парламенту, але так і не був розглянутий. Експерти громадських організацій імплементували норми законопроєкту до тексту Виборчого кодексу, який був підтриманий Верховною Радою 19 грудня 2019 року та набув чинності з 1 січня 2020 року. Після чого тривав період напрацювання порядку для цієї процедури, прийнятого Центральною виборчою комісією, який набув чинності з 1 липня 2020 року. Ця процедура не створювалась спеціально до якихось конкретних виборів, адже вона регулюватиме питання зміни виборчої адреси на постійній основі. Крім того, до процедури одразу були закладені запобіжники від потенційних виборчих маніпуляцій, зокрема, можливість змінити виборчу адресу виключно у міжвиборчий період та неможливість повторно здійснити цю процедуру впродовж року після останньої зміни й теж виключно у міжвиборчий період. А взагалі питання невідворотності покарань за виборчі злочини лежить у площині фіксації, розслідування та притягнення до відповідальності винних, а не в спробах дискримінувати великі групи громадян, обмеживши їх у конституційних правах.

  • Я живу в орендованій квартирі в Києві, а маю реєстрацію в Житомирі у будинку батьків. То пройду цю процедуру і зможу спочатку проголосувати за міського голову Києва, а потім поїхати до батьків і проголосувати за міського голову Житомира?

Ні. Кожен виборець може голосувати лише один раз, інакше це – порушення виборчого законодавства. Якщо людина змінює виборчу адресу, то вона автоматично включається до списку виборців за новою адресою та виключається за старою.

  • Моє місце реєстрації в Харкові, але я вже багато років мешкаю у Львові. Чи можу я змінити місце голосування як на президентських та парламентських виборах і голосувати у Львові за міського голову Харкова?

Ні. Процедура, якою у 2019 році на всеукраїнських виборах скористалась рекордна кількість людей (найбільше перед другим туром президентських виборів – 325 604 виборців), називається “тимчасова зміна місця голосування без зміни виборчої адреси”. Вона діє тільки на конкретний день виборів, якщо людина, наприклад, у відрядженні, і тільки на загальнонаціональних виборах. Так, на парламентських виборах за змішаної виборчої системи після проходження цієї процедури виборці отримували лише один бюлетень – для голосування тільки за список партій. А з 1 липня 2020 року почала діяти процедура, яка була прописана у прийнятому в грудні Виборчому кодексі – “зміна виборчої адреси”. Ця процедура має постійний характер, тобто, змінивши свою виборчу адресу зараз, людина не лише зможе проголосувати на місцевих виборах цієї осені за місцеву владу свого місця проживання, а й надалі на всіх виборах постійно голосуватиме за місцем фактичного проживання. Логіка ж такої процедури полягає в тому, що люди, які щодня впливають на свою громаду в місці проживання, мають обирати владу для цієї громади в своєму місці проживання.

  • Я маю “прописку” в Донецьку та живу в Києві. Чи можу я змінити виборчу адресу, щоб обрати українських міського голову Донецька, українську міську раду Донецька та українську Донецьку обласну раду?

Ні. Місцеві вибори передбачають обрання місцевої влади, яка допомагає організовувати щоденне життя в локальній громаді за місцем фактичного місця проживання. Місцеві вибори на окупованих територіях не відбуваються, формат виборів “місцевої влади в екзилі” не передбачений українським законодавством. Тож, якщо людина з “пропискою” на окупованій території мешкає на підконтрольній Україні території, відчуває себе частиною своєї нової громади та хоче впливати на політичні рішення своєї нової громади, то варто пройти процедуру зміни виборчої адреси та на всіх видах виборів голосувати за місцем свого фактичного проживання. Натомість, коли окуповані території будуть повернені під українську юрисдикцію та там відбуватимуться вибори за українським законодавством, то в разі повернення туди для проживання та за бажання взяти участь у виборах місцевої влади на звільнених територіях людина зможе знову змінити свою виборчу адресу та надалі голосувати там. Виборів же саме до обласних рад Донецької та Луганської областей не буде і зараз, через те що частини цих областей окуповані, а на підконтрольних територіях діє обласна військово-цивільна адміністрація. Мешканці підконтрольної частини цих областей обиратимуть очільників свого населеного пункту, депутатів ради свого населеного пункту та депутатів районної ради.

  • Як я можу змінити свою виборчу адресу, якщо роками живу в орендованій квартирі? Власники ж виженуть мене, бо подумають, що я намагаюсь “прописатись” в їхньому житлі, або не захочуть, аби, наприклад, податкова отримала інформацію про нелегальну здачу житла в оренду.

Комплексні питання можна вирішити лише повноцінною комунікацією та інформуванням. Можливо, власники житла, яке орендує людина, бояться такої процедури тільки тому, що не стикались із цим питанням та не знають деталей, а все невідоме лякає людей. Тож варто поговорити зі своїми орендодавцями та пояснити їм процедуру зміни виборчої адреси. Зокрема розказати, що вона не має жодного стосунку до закріплення права власності на житло чи до передачі будь-якої інформації до податкової інспекції. А те, яким хорошим та відповідальним орендарем є людина, може стати додатковим аргументом, адже ця особа, ймовірно, буде таким самим відповідальним виборцем, що тільки сприятиме покращенню благоустрою та життя цієї локальної громади. Та в будь-якому випадку правилом хорошого тону є попереднє інформування орендодавців про своє бажання змінити свою виборчу адресу за адресою орендованої квартири. Адже у списку виборців на дільниці за цією адресою підряд будуть значитись усі – й “прописані” в квартирі орендодавці, й орендарі, які змінили свою виборчу адресу (звісно, якщо орендодавці самі не змінять свою виборчу адресу, аби голосувати за місцем свого фактичного проживання).

  • Я маю власне житло, зареєстрований у ньому і живу тут же разом із родиною. Але чи може бути так, що тепер у день виборів  я прийду на виборчу дільницю й випадково побачу у списку виборців, що разом із моєю родиною в моїй квартирі в якості виборців значиться ще кілька незнайомих мені людей?

Перевірити інформацію щодо всіх виборців, включених до Реєстру за власною виборчою адресою можна в будь-який день. Для цього необхідно звернутися до відповідного відділу ведення Державного реєстру виборців із запитом щодо переліку виборців за Вашою виборчою адресою. Такий запит можна також подати онлайн через "Кабінет виборця" на сайті Реєстру, але для цього знадобиться електронний цифровий підпис. Якщо у відповіді на запит Ви отримаєте інформацію про невключення когось із членів родини чи навпаки неправомірне включення якоїсь незнайомої людини, то зможете подати звернення щодо неправильностей у Реєстрі стосовно іншої особи. Таке звернення також можна подати у паперовому вигляді у відділі ведення ДРВ або в "Кабінеті виборця" за наявності ЕЦП.

  • Минулого року на парламентських виборах не треба було жодних документів подавати на підтвердження свого місця перебування в день виборів. Що з приводу таких документів зараз - треба чи ні?

Коли процедура зміни виборчої адреси тільки стартувала 1 липня, то необхідно було до заяви додавати 1 з 6 документів. Та 16 липня парламент вніс зміни до Виборчого кодексу, які відміняють необхідність надання будь-яких підтверджувальних документів. Пізніше ці зміни набули чинності, а 24 липня Центральна виборча комісія оновила свої постанови, якими регулюється процедура зміни виборчої адреси. Таким чином, тепер достатньо лише заяви.

  • Я маю реєстрацію та мешкаю в Запоріжжі, але в день виборів буду в закордонному відрядженні. Чи зможу я проголосувати за місцеву владу свого регіону на закордонній дільниці? Чи треба мені для цього змінювати виборчу адресу?

На жаль, якщо людина буде за кордоном у день голосування на місцевих виборах, то взяти участь у цьому виборчому процесі вона не зможе. На закордонних виборчих дільницях голосують лише на загальнонаціональних виборах.

  • Я не маю “прописки”. Мені спочатку треба десь “прописатись”, щоб голосувати на місцевих виборах?

Ні. Тепер можна визначити свою виборчу адресу навіть за відсутності зареєстрованого місця проживання і на підставі цього проголосувати за місцем фактичного проживання.

  • Після зміни виборчої адреси я зможу проголосувати лише за списки партій, як це було на парламентських виборах? За міського голову я голосувати не зможу?

Після зміни виборчої адреси людина на місцевих виборах обиратиме всіх представників місцевої влади: міського / сільського / селищного голову, депутатів міської / сільської / селищної ради, депутатів районної ради, депутатів обласної ради. До того ж, на відміну від минулого року, після процедури людина буде значитись не наприкінці списку виборців, а безпосередньо за цією новою адресою. Крім того, ці місцеві вибори відбуватимуться за новою виборчою системою та з абсолютно новими бюлетенями. Але про це поговоримо детальніше у наступних матеріалах.

 

* QnA – усталене скорочення від англійського "Questions and Answers", що в перекладі означає "питання та відповіді". Такий формат для матеріалів допомагає краще пояснювати складні процедури та механізми, даючи відповіді на найбільш поширенні запитання за темою. ОПОРА також планує підготовку матеріалів у форматі QnA щодо вигляду бюлетенів, регіональних партійних списків, запобігання виборчим порушенням, незалежного спостереження за виборами тощо.