26 жовтня на урочистому відкритті реконструйованого дошкільного навчального закладу «Чебурашка» у селі Романківці (Сокирянський район) священик благословив присутнього на заході кандидата від Партії регіонів в 204 виборчому окрузі Артема Семенюка, подарував йому ікону з Греції, та поагітував присутніх за цього кандидата.

Священик Нестор: «… В сьогоднішній день є нагода мені зустрітися з Вашим кандидатом в депутати і від імені нашої православної церкви і каждого християнина нашого села подякувати йому за ту посильну допомогу, яку він зробив для церковної школи недільної і церковного дома. Тому що він спонсорськи допоміг при ремонті… Я маю нагоду в цей день іконою Святого Великомученика Артемія поблагословити його на цей нелегкий труд, на вибори, і попросити у Святого Великомученика Артемія, щоби він в них переміг. І буде просьба до каждого християнина не бути байдужому та знати, що це приміщення дитячого садочку, приміщення церкви – це все наше обще. Тому і ми не должні бути байдужі, підтримати його на цих виборах і проголосувати за нього. Це буде моя до Вас просьба, як духовного наставника нашого села, як благочинного нашого району…».

Як повідомляє прес-служба Чернівецької ОДА (http://oda.cv.ua/news/vidnini-usi-diti-romankivtsiv-shcho-na-sokiryanshchini-na-sto-vidsotkiv-okhopleni-doshkilnoyu-o) на заході був присутній голова облдержадміністрації Михайло Папієв. На реконструкцію дитсадка витрачено 560 тис. гривень.

Детальніше на МАПІ

За коментарями звертайтесь:
Назар Тимощук,
координатор виборчих програм Громадянської Мережі ОПОРА у Чернівецькій області,
063 628 67 71, [email protected]
Прес-секретар Чернівецького представництва Громадянської Мережі ОПОРА,
Григорій Сорочан
063 628 67 72, [email protected]

Довідково:
Громадське спостереження ОПОРИ – це тип активної діяльності мережі, спрямований на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням через тотальний громадський контроль. Професійний моніторинг всіх етапів виборів здійснює опосередкований вплив на якість кампанії. Шляхом збору та поширення інформації серед цільової аудиторії, формується громадська думка всередині країни та за її межами. В стратегічній перспективі громадське спостереження фокусується на покращення системи виборів та окремих процедур. У 2012 році під час виборів народних депутатів України до ВРУ мережа ОПОРА реалізує масштабну кампанію довготермінового та короткотермінового спостереження, організує статистичний підрахунок голосів щодо результатів голосування за пропорційною складовою виборчої системи на основі репрезентативної вибірки, забезпечить 100% покриття дільниць своїми спостерігачами в окремих одномандатних мажоритарних виборчих округах. У рамках довготермінового спостереження в кожному з 225 округів працюватимуть спостерігачі ОПОРИ, а в день виборів до них приєднається ще 3 500 активістів. Організація використовуватиме новітні засоби поширення інформації щодо результатів спостереження, серед яких інфографіка та інтерактивні карти.