8 серпня 2020 року Центральна виборча комісія на підставі висновків Донецької та Луганської обласних військово-цивільних адміністрацій встановила неможливість проведення перших місцевих виборів 25 жовтня 2020 року у 10 територіальних громадах Донецької області та 8 громадах Луганської області. Місцеві вибори, зокрема, не проводились у фактичному обласному центрі Луганщини Сєвєродонецьку, а також в інших достатньо великих громадах двох регіонів (Лисичанськ, Волноваха, Авдіївка, Вугледар, Торецьк, Станиця Луганська, Попасна, Щастя тощо). Це рішення ЦВК викликало резонанс серед виборців Донецької та Луганської областей, особливо у громадах, де голосування відбувалось на всіх загальнонаціональних та місцевих виборах 2014-2019 рр. 

16 січня 2021 року ЦВК знову отримала висновки Донецької та Луганської обласних військово-цивільних адміністрацій щодо загрози безпеці виборців на території цих 18 громад та встановила неможливість проведення там місцевих виборів 28 березня.

ОПОРА неодноразово закликала відповідні органи влади ініціювати обговорення варіантів законодавчого врегулювання місцевих виборів у Донецькій та Луганській областях та розробити певні критерії для рішення не проводити вибори.

Свої сподівання щодо відновлення прав виборців у 18 громадах висловлювали також посли «Великої сімки».

На першому засіданні Робочої групи щодо вдосконалення виборчого законодавства на базі Комітету Верховної Ради з питань організації державної влади, регіонального розвитку, місцевого самоврядування та містобудування вносились пропозиції розробити критерії щодо неможливості проведення виборів, а також відвідати Донецьку та Луганську області для вивчення питання.

Громадянська мережа ОПОРА розробила та направила до Робочої групи концепцію вирішення проблеми виборів на цих територіях. 

Посилення вимог до висновку ВЦА (зміни до Закону України «Про військово-цивільні адміністрації»)

До висновку військово-цивільної адміністрації про неможливість організації виборів обов’язково додаються:

1. Аналіз стану безпекової ситуації у територіальній громаді (території виборчих дільниць) із зазначенням конкретних статистичних показників, які надійшли від Служби безпеки України, Національної поліції України, Командування Операції об’єднаних сил, Державної служби надзвичайних ситуацій, органів місцевого самоврядування та інших відповідальних органів і засвідчують, на думку ВЦА, відсутність умов для безпечного проведення виборів. 

Аналіз повинен, зокрема, включати: 

  • показники щодо зростання / зменшення протягом півріччя порівняно з останніми виборами 2015 (2019) р. криміногенної ситуації, пов’язаної зі злочинами проти основ національної безпеки згідно з Розділом І Кримінального кодексу України на конкретній території (громаді, виборчій дільниці); 
  • дані про зміни лінії розмежування (у разі якщо вони безпосередньо стосуються відповідної територіальної громади / виборчих дільниць);
  • кількість обстрілів та загиблих в розрізі конкретних територіальних громад / дільниць протягом півріччя, пов’язаних зі збройною агресією Російської Федерації;
  • кількість інцидентів, пов’язаних із мінною небезпекою, та кількість мінно-вибухових травм мешканців території / громади;
  • інформацію про наявність нерозмінованих територій у межах територіальних громад, які використовуються для потреб населення та цивільної інфраструктури;
  • кількість нелегальної зброї, вилученої у населення громади / території протягом півріччя, порівняно з попереднім періодом;
  • кількість і опис інцидентів щодо збройних нападів на поліцейських, державних службовців та службовців органів місцевого самоврядування, місцевих депутатів та публічних діячів, журналістів протягом півріччя на території громади, які були пов’язані зі злочинами проти основ національної безпеки;
  • кількість кібератак на цивільну та військову інфраструктури на території громади.

Вказаний аналіз проводиться шляхом порівняння різних періодів, зокрема із періодом проведення попередніх загальнонаціональних та місцевих виборів. ВЦА має право обмежити доступ до відомостей підготовленого аналізу, які можуть бути обговорені на закритому засіданні Ради національної безпеки та оборони. 

2. Інформація про наявність, застосовані обмеження та особливості функціонування наступних закладів, установ та організацій, а також щодо масових заходів та режиму доступу на відповідну територію:

  • органів місцевого самоврядування: щодо виконання повноважень зі сприяння протидії агресії;
  • закладів освіти: вищі навчальні заклади, школи, дошкільні заклади, позакласні гуртки тощо; 
  • закладів охорони здоров’я: лікарні, амбулаторії, швидка медична допомога тощо;
  • центрів або інших суб’єктів надання громадянам адміністративних послуг;
  • установ та організацій із життєзабезпечення населення: централізоване водопостачання та водовідведення, постачання теплової енергії, гарячої води, електричної енергії і газу тощо;
  • закладів культури: театри, бібліотеки, мистецькі колективи та творчі навчальні заклади, культурні центри тощо;
  • банківських установ;
  • державних і приватних нотаріальних контор, територіальних органів Міністерства юстиції;
  • підприємств та особливостей трудової діяльності їхніх працівників;
  • закладів та установ соціального захисту: територіальні центри соціального обслуговування, місцеві управління соціального захисту, реабілітаційні центри тощо;
  • закладів торгівлі: магазини, торгівельно-розважальні центри, ринки;
  • масових заходів: мітинги, концерти, масові релігійні заходи, спортивні змагання;
  • свободи пересування громадян та режиму доступу на територію громади на момент підготовки висновку;
  • режиму догляду транспортних заходів на момент підготовки висновку. 

3. Інформація про офіційно вжиті місцевими органами виконавчої влади (військово-цивільними адміністраціями) та органами місцевого самоврядування заходи і прийняті рішення, які відповідають вказаному у висновку ВЦА рівню терористичних та інших безпекових загроз.

4. Інформація про віддаленість територіальної громади (території), в якій неможливо організувати вибори, від фактичної лінії бойового зіткнення з незаконними збройними формуваннями на території Донецької та Луганської областей. У даній інформації ВЦА також вказує територіальні громади, в яких відбудуться вибори, але вони знаходяться на аналогічній відстані від лінії бойових зіткнень у порівнянні із громадами, де вибори неможливо провести.

5. Перелік органів місцевого самоврядування, перелік публічних консультацій з питань можливості проведення виборів, із зазначенням висловленої ними позиції з відповідного питання.

У разі надання ВЦА висновку про можливість проведення виборів на певній території, зазначається лише факт наявності умов для безпечного проведення голосування. У разі можливості проведення безпечного голосування на більшості виборчих дільниць територіальної громади, рішення про неможливість проведення відповідних місцевих виборів не може бути прийнято.

Кому подається висновок ВЦА?

Висновки ВЦА-облдержадміністрацій подаються до Апарату Ради національної безпеки та оборони. Апарат РНБО має право звернутися за додатковою інформацією до відповідальних органів.

Закон України «Про Раду національної безпеки та оборони» відносить до компетенції Ради координацію і контроль за діяльністю органів виконавчої влади по відбиттю збройної агресії, організації захисту населення та забезпеченню його життєдіяльності, охороні життя, здоров'я, конституційних прав, свобод і законних інтересів громадян. Рада також визначає потенційні та реальні загрози національним інтересам України, розглядає заходи політичного та іншого характеру відповідно до масштабу таких загроз. Таким чином, РНБО є належним координаційним органом з розгляду безпекової ситуації в умовах підготовки громад або територій до початку виборчого процесу. При цьому члени РНБО наділені достатнім рівнем політичної легітимності та відповідальності, які важливі під час прийняття рішень щодо конституційних прав громадян.

Висновки ВЦА та інформація інших відповідальних органів (у разі додаткового запиту Апарату РНБО) розглядаються на засіданні РНБО, за результатами якого може бути ухвалене рішення про неможливість проведення виборів у окремих територіальних громадах (на окремих територіях). Рішення РНБО про неможливість проведення виборів вводиться в дію Указом Президента України.

Дії ЦВК
  • ЦВК забезпечує виконання Указу Президента України щодо непроведення виборів, не приймаючи окремого рішення щодо неможливості проведення виборів.
  • ЦВК зобов’язана з урахуванням строків проведення загальнонаціональних та місцевих виборів, встановлених Виборчим кодексом, проінформувати ВЦА про необхідність внесення висновку до Апарату РНБО України.
  • Виборчий процес розпочинається на всіх підконтрольних державі територіях Донецької та Луганської областей у разі відсутності рішення РНБО про неможливість проведення голосування та відповідного Указу Президента України станом на початок виборчого процесу.
Детальні висновки ВЦА та кінцеве рішення за РНБО: пропозиції ОПОРИ щодо критеріїв непроведення виборів у 18 громадах Донбасу