За спостереженням Громадянської мережі ОПОРА на Чернігівщині провладна партія грубо порушила виборче законодавство. Так, на приміщенні, що є об’єктом комунальної власності Чернігівської обласної ради, був розміщений банер з написом «Від стабільності до добробуту! Чернігівська область». Поряд із знайомим меседжом майоріла партійна символіка.

Партійний форум «Від стабільності – до добробуту!», на якому регіонали репрезентували обласну передвиборну програму, відбувся 4 вересня в Чернігівському обласному академічному музично-драматичному театрі імені Шевченка. Цей заклад входить до переліку установ спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Чернігівської області. Вхід театру був «прикрашений» агітаційною продукцією надзвичайного розміру.

Нагадаємо, що ст. 74, п. 4 Закону України «Про вибори народних депутатів» передбачає обмеження щодо ведення передвиборної агітації, яке полягає в забороні розміщення агітаційних матеріалів та політичної реклами на будинках і в приміщеннях органів державної влади, органів влади Автономної Республіки Крим та органів місцевого самоврядування, підприємств, установ і організацій державної та комунальної форми власності.

Крім того, відповідно до ст. 74, п. 20, забороняється розміщення матеріалів передвиборної агітації, політичної реклами, у тому числі повідомлень про перебіг виборчого процесу, на об'єктах культурної спадщини.

Чернігівський обласний академічний музично-драматичний театр імені Шевченка