Комітет з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування розглянув частину поправок до законопроєкту 3485. Зокрема, зміни до Кодексу про адміністративні правопорушення та Кримінального кодексу, які свого часу подавала Громадянська мережа ОПОРА ( у колишній законопроєкт 8270).  Більшість поправок від депутатів Комітет відхилив. Про це йшлось під час засідання 1 липня.

Порівняльна таблиця, яку підготував Комітет, містить 4046 правок від 92 суб’єктів права законодавчої ініціативи. Як зазначила голова підкомітету з питань виборів, референдумів та інших форм демократії Аліна Загоруйко, 602 правки враховано, 12 враховано частково, 101 враховано редакційно, 3173 відхилено, 158 правок, які не мають одностайної позиції членів Комітету і підкомітету, залишено на розгляд Комітету.

Вона запропонувала розглядати поправки до законопроєкту частинами про зміни до Кодексу про адміністративні правопорушення, Кримінального кодексу, Закону про Центральну виборчу комісію, Кодексу адміністративного судочинства України, Закону про Державний реєстр виборців, Закону України про запобігання корупції, Закону України про державну службу, Виборчого кодексу, Закону України про статус депутатів місцевих рад, Закону України про місцеве самоврядування в Україні, Закону України про державну службу в органах місцевого самоврядування.

До законопроєкту в частині змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення надійшли 25 пропозицій та поправок депутатів. Комітет рекомендував 1 поправку прийняти частково, інші – відхилити.

«По адміністративних правопорушеннях передбачається підвищення розміру штрафів за порушення правил передвиборної агітації, встановлюється адмінвідповідальність за непрямий підкуп як окрема форма порушення правил ведення передвиборної агітації, розмежовується адміністративна та кримінальна відповідальність. Також передбачена адміністративна відповідальність за приховування або знищення виборцем свого виборчого бюлетеня і передбачена адміністративна відповідальність за перешкоджання діяльності суб’єкта виборчого процесу при виконанні ним своїх повноважень або здійснення виборчих процедур», – пояснила Аліна Загоруйко.

До законопроєкту в частині Кримінального кодексу було подано 72 поправки та пропозиції від депутатів. Комітет рекомендував відхилити 23 поправки.

«Мова йшла про запровадження пропорційних санкцій за порушення виборчого законодавства і невідворотність покарання. Які пропонуються зміни? Призначення позбавлення права  обіймати певні посади або займатись певною діяльністю на 5 років як додаткове покарання, у випадку, коли особу засуджено за злочин проти виборчих прав. Незаконне втручання службової особи може здійснюватися не лише шляхом законної вимоги чи вказівки, а також полягати у будь-якій іншій незаконній формі впливу з використанням службового становища та передбачено лише у випадку систематичного ухилення члена виборчої комісії під час виконання своїх обов’язків. Також введено відповідальність за незаконне вкидання виборчих бюлетенів, збільшене покарання за незаконне використання виборчого бюлетеня, конкретизовано положення статті 158-2 Кримінального кодексу України щодо незаконного знищення чи пошкодження виборчої документації. Важливі зміни, які пропонуються – це зміни щодо зловживання своїм пасивним виборчим правом, зокрема пропонується ввести покарання за підкуп кандидата на виборах», – сказала Загоруйко.

Нагадаємо, що проєкт змін до Кодексу про адміністративні правопорушення та Кримінального кодексу розроблений спеціалістами МВС України, Головного слідчого управління Національної поліції України, експертами Громадянської мережі ОПОРА. У процесі підготовки законопроєкту забезпечено довготривале обговорення проблематики із залученням широких кіл громадськості.