Про особливості процесу виборів цього року та наслідки законодавчих змін, а також про необхідність максимально швидко інформувати ту частину суспільства, на яку були спрямовані ці зміни, говорили на пресконференції «Мільйони виборців отримали можливість голосувати на місцевих виборах», яка відбулась 24 червня 2020 року в пресцентрі УНІАН.

Голова Центральної виборчої комісії Олег Діденко відмітив, що Центральна виборча комісія послідовно вживає заходи щодо забезпечення реалізації права голосу громадян України безвідносно до реєстрації їхнього місця проживання: «Фактично ми уже перейшли від необхідності голосування за формальною адресою – адресою реєстрації місця проживання – до можливості визначення виборчої адреси за фактичним місцем проживання. Особливо це актуально в аспекті місцевих виборів, адже відповідні процедури забезпечать можливість для громадян обирати місцеву владу в тих громадах, де вони фактично проживають». 

Наступним кроком у лібералізації відповідних процедур щодо зміни та визначення виборчої адреси може стати внесення змін до Закону України «Про Державний реєстр виборців», передбачених законопроєктом №3485, який 4 червня цього року був прийнятий Верховною Радою України в першому читанні. У разі його схвалення — документального підтвердження фактичного місця проживання виборця взагалі не вимагатиметься. Також Олег Діденко підкреслив, що: «Були передбачені запобіжники від зловживань: заяви про зміну (визначення) виборчої адреси можна подавати у міжвиборчий період та лише у перші п’ять днів виборчого процесу. Окрім того, повторне звернення із такою заявою можливе не раніше, ніж через 180 днів, у той час як виборчий процес місцевих виборів триває 50 днів».

За словами Олександра Клюжева, аналітика Громадянської мережі ОПОРА, на українських виборах досі можливі зловживання, а тому правоохоронні органи повинні бути готовими протидіяти і можливим маніпуляціям новими процедурами зі зміни виборчої адреси.  Нарешті держава відмовилась від підходу «немає у громадянина права немає і проблеми», але це досягнення повинне бути підкріплене гарантіями невідворотності покарання за виборчі злочини. «Для цього ОПОРА спільно із правоохоронними інституціями підготувала удосконалення Кримінального кодексу і Кодексу про адміністративні правопорушення, які парламент зобов’язаний нарешті ухвалити. Як і у випадку з усіма іншими виборчими процедурами, добросовісні виборці повинні отримати можливість голосувати, а нечесні кандидати чи підкуплені виборці повинні нести справедливе покарання», підкреслив він.

Тетяна Дурнєва, виконавча директорка Громадського холдингу «ГРУПА ВПЛИВУ», зазначила, що за захист політичних прав внутрішньо переміщених осіб, а також за право голосу виборців без «прописки» та громадян, які живуть не за місцем реєстрації, довелося боротися з 2015 року: «Нарешті близько 5 мільйонів громадян (1,2 млн ВПО, 1 млн виборців без реєстрації та орієнтовно 3,3 млн мобільних всередині країни громадян) зможуть обирати органи місцевого самоврядування та впливати на розвиток своїх громад незалежно від зареєстрованого місця проживання. Ми вітаємо лібералізацію процедур, відхід від радянської прив’язки до «прописки» та надання можливості подати заяву про зміну чи визначення виборчої адреси онлайн або через уповноважену особу. Парламент та Центральна виборча комісія зробили все, щоб громадяни отримали зрозумілу та доступну процедуру включення в списки виборців за місцем фактичного проживання. Тепер важливо встигнути скористатися цією можливістю та вчасно подати заяву до відділу ведення Державного реєстру виборців – з 1 липня по 9 вересня». 

На думку Віталія Місяця, виконавчого директора БО «Всеукраїнська коаліція з надання правової допомоги», величезним викликом прийдешніх місцевих виборів є те, що серед внутрішньо переміщених осіб чимало людей поважного віку, а також тих, хто перебуває у скрутному матеріальному становищі. Більшість із них може пропустити ці вибори через звичайну необізнаність зі своїми правами. А молоді та активні через те, що довгий час їхня думка не враховувалась. Існує загроза того, що на виборах 1 200 000 ВПО (майже 4% виборців України) не будуть голосувати. «Особливо важливо зараз максимально консолідувати зусилля представників влади та громадського сектору задля проведення просвітницької кампанії. Саме залучення активної громадськості до роз’яснення нових виборчих правил, заохочення переселенців брати участь в голосуванні, допомога кандидатам з числа ВПО сприятиме в реалізації їхніх прав обирати та бути обраними на місцевих виборах», додав Віталій Місяць.

Роман Любченко, директор програм Міжнародної фундації виборчих систем в Україні, зазначає, що IFES Україна системно підтримує демократичні виборчі процеси в Україні: «Ми вітаємо інклюзивний підхід Центральної виборчої комісії при розробці проєктів нормативно-правових актів щодо визначення та зміни виборчої адреси. Залучення представників громадських організацій до процесу прийняття рішень сприяє врахуванню потреб різних цільових аудиторій та підвищує рівень довіри громадян до ЦВК. Навіть попри карантинні обмеження, члени ЦВК провели громадське обговорення пропозицій до проєкту Постанови про зміну виборчої адреси в онлайн-режимі, що дозволило врахувати більшість рекомендацій».

Нагадаємо, що 18 травня Центральна виборча комісія затвердила своєю постановою Порядок розгляду звернення виборця щодо зміни виборчої адреси, що дозволить внутрішньо переміщеним особам та іншим мобільним всередині країни громадянам визначати виборчу адресу за місцем фактичного проживання та голосувати на всіх видах виборів.   

11 червня ЦВК затвердила Порядок визначення виборчої адреси виборця, який не має зареєстрованого місця проживання, відкривши можливість брати участь у виборах громадянам, які були позбавлені участі у виборах через те, що не мають «прописки» та виборчої адреси. Обидві постанови прийняті відповідно до Виборчого кодексу та набирають чинності з 1 липня 2020 року. 

Цей захід організований громадською організацією Громадський холдинг «ГРУПА ВПЛИВУ» за підтримки Міжнародної фундації виборчих систем (IFES), Агентства США з міжнародного розвитку (USAID), Міністерства міжнародних справ Канади та британської  допомоги від уряду Великої Британії у партнерстві з БО «Всеукраїнська коаліція правової допомоги» та Громадянською мережею ОПОРА.