Святкування Дня мікрорайону Шерстянка у місті Чернігові обернулося конфліктом, підґрунтям якого стало протистояння двох політичних опонентів по виборчому округу № 206. Володимир Поліщук, кандидат в народні депутати від Об’єднаної опозиції, запевняє, що на його адресу надійшли погрози аж до фізичної розправи з боку осіб, наближених до оточення Владислава Атрошенка, самовисуванця. Причиною цього стало бажання пана Поліщука вийти на сцену та привітати зі святом мешканців району.

Інцидент трапився під час проведення зазначеного святкового заходу 19 серпня поблизу Палацу культури художньої творчості дітей, юнацтва та молоді (чернігівський мікрорайон «Шерстянка»). Так, упродовж свята пан Поліщук дарував троянди жінкам, які були присутні на заході. Через деякий час після невдалої спроби вийти на сцену, до кандидата, за його ж словами, підійшли невідомі особи та стали погрожувати.

«Мною зроблені відповідні звернення до органів Міністерства внутрішніх справ та Служби безпеки України. Людину, яка погрожувала мені розправою, було затримано та опитано представниками міліції. Прізвище цієї особи я не можу назвати. Але, за моїми даними, ця людина не перший рік працює з паном Атрошенком», - зазначив Володимир Поліщук під час прес-конференції, яку давав по факту невирішеного конфлікту.

Юридичну оцінку цього факту від представників правоохоронних органів отримати не вдалося. Упродовж двох днів за номером робочого телефону не виходить встановити контакт зі слідчим Новозаводського відділу МВС України в Чернігівській області, який займається справою пана Поліщука.

Разом з тим, в окремих інтернет-виданнях з’явилася офіційна заява Владислава Анатолійовича. Останній називає  «місцевого опозиціонера, який очолює комунальне підприємство Чернігівського району, технічним кандидатом, який повністю підзвітний владі».

«З наближенням дня голосування такі псевдокандидати все частіше будуть репетувати про провокації на їх адресу, намагаючись мене звинуватити в їх організації», -    йдеться в повідомленні пана Атрошенка на його офіційному сайті.

Олександр Ломако, представник команди Владислава Атрошенка, коментує цю ситуацію так: «Володимир Поліщук намагався вийти на сцену під час виступу одного з колективів. На відео чутно, що Василь Білогура пропонує виступити йому після того, як концерт закінчиться. Свідків того, що пану Поліщуку погрожували з десяток молодиків, немає. Крім того, цей факт не зафіксовано й на відео. Фото ж особи, яка нібито погрожувала йому, розмите, і людину цю я не можу розгледіти. Наразі ми думаємо над можливістю подати в суд за наклеп, тому що в словах Володимира Андрійовича немає правди. А факт погроз не підтверджується фото та відеоматеріалами. Вважаю це дрібною провокацією. Він щоразу приходить на наші заходи, бо на них завжди людно».

Крім того, представникам мережі ОПОРА стало відомо, що сцену для проведення заходу орендувала одна з громадських організацій, яка проводила захід на підтримку Владислава Атрошенка.

«Це свято було організовано шерстянківською громадою, завідуючою клубом Марією Миколаївною Вінніченко. Це був загальноміський захід, а не приватний концерт Владислава Атрошенка. Тим паче, що свій виступ я попередньо погодив із завідуючою клубом. Саму сцену я не знаю, хто встановлював», - коментує дану ситуацію Володимир Андрійович.

У свою чергу, прес-служба Владислава Атрошенка представникам мережі ОПОРА повідомила про те, що Володимир Поліщук із завідуючою клубу узгодив виступ одного з колективів, а не свій власний.

Звичайно, що остаточну крапку в цьому інциденті мають поставити правоохоронні органи. Однак, можна спрогнозувати, що з наближенням дати виборів температура відносин між кандидатами в даному окрузі буде зростати.

Ольга Різенко
прес-секретар
 
За коментарями звертайтесь:
Євгеній Романенко
координатор виборчих програм Громадянської мережі ОПОРА
в Чернігівській області
068 386 60 54