В Одесі від "регіонала" Сергія Ківалова напередодні виборів роздають соціально незахищеним верствам населення окуляри.

В Одесі стартував соціальний проект Благодійного фонду Сергія Ківалова "Одеса іншими очима". Всі, кому потрібні окуляри за приписом лікаря, можуть звернутися до відділення фонду за адресою: вул. Піонерська, 7.Сергій Ківалов

Одеситка Неоніла Лес розповідає, що сусідки на лавці біля під'їзду розповіли про благодійну акцію від Сергія Ківалова. Сказали, що за 5 днів можна все отримати, а головне - абсолютно безкоштовно.Сайт Юридичної академії

"Дівчата з приймальні мені пояснили, що потрібно підійти в свою поліклініку, до окуліста. Він повинен перевірити зір і виписати рецепт на окуляри. Цей рецепт треба віддати в благодійний фонд, і там вже кажуть, через скільки днів можна отримати окуляри, - розповідає інвалід по зору Володимир. - Я заплатив 15 гривень лише за оправу до окулярів. Можна було стару використовувати, але подумав - і придбав нову".

При собі для отримання нових окуляр потрібно мати паспорт з пропискою, посвідчення багатодітних, пенсіонерів, дітей війни, учасника війни тощо.

"Люди у тому благодійному фонді, особливо без окулярів, будуть розписуватися в якихось папірцях, радіючи обновкам. А хто його знає під чим вони там розписуватися. Може і бюлетені штампувати таким чином", - пишуть на одеських форумах користувачі.

Цікаво, що інформація про цей соціальний проект розміщена і на офіційному сайті Національного університету “Одеська національна академія”, президентом якого є Сергій Ківалов.


Довідково:
Громадське спостереження ОПОРИ – це тип активної діяльності мережі, спрямований на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням через тотальний громадський контроль. Професійний моніторинг всіх етапів виборів здійснює опосередкований вплив на якість кампанії. Шляхом збору та поширення інформації серед цільової аудиторії, формується громадська думка всередині країни та за її межами. В стратегічній перспективі громадське спостереження фокусується на покращення системи виборів та окремих процедур. У 2012 році під час виборів народних депутатів України до ВРУ мережа ОПОРА реалізує масштабну кампанію довготермінового та короткотермінового спостереження, організує статистичний підрахунок голосів щодо результатів голосування за пропорційною складовою виборчої системи на основі репрезентативної вибірки, забезпечить 100% покриття дільниць своїми спостерігачами в окремих одномандатних мажоритарних виборчих округах. У рамках довготермінового спостереження в кожному з 225 округів працюватимуть спостерігачі ОПОРИ, а в день виборів до них приєднається ще 3 500 активістів. Організація використовуватиме новітні засоби поширення інформації щодо результатів спостереження, серед яких інфографіка та інтерактивні карти.