Вже не вперше у Черкаській області відбувається «полювання» невідомих на рекламу об’єднаної опозиції. Так, у Черкасах в останні вихідні червня було пошкоджено фарбою 26 білбордів із 32, на яких було зображено Юлію Тимошенко та Арсенія Яценюка.

«Вочевидь, це діяла одна команда, яка облила білборди червоною і чорною фарбою. Працювали швидко і професійно, що наштовхує нас на думку, що акція планувалась заздалегідь», — прокоментував події керівник черкаського виборчого штабу  Об’єднаної опозиції Анатолій Бондаренко.cherkasy_poshkodgenya

Минулого тижня, вже у Жашкові невідомі вкрали шість сіті-лайтів опозиції із зображенням лідера української  опозиції  Юлії Тимошенко. Вкрадені сіті-лайти протягом двох останніх місяців виставляли представники Жашківського районного виборчого штабу. Проте вранці 9 липня мобільна агітаційна група виставила сіті-лайти на центральній вулиці міста. За роботою активісти не помітили як під’їхав фургончик, і двоє невідомих молодиків швидко повантажили  сіті-лайти.

За словами об’єднаної опозиції, вони звернулись до міліції, однак у райвідділку довго не хотіли приймати заяву.

«У мене немає сумніву, що сіті-лайти з Тимошенко викрала та ж команда, яка два тижні тому заляпувала фарбою білборди опозиції. І я переконаний, що починаючи із цих дрібних капостей і закінчуючи жорстоким розгоном міліцією мирного мітингу у Черкасах, і блокуванням обласного  виборчого штабу, — все зрежисовано в одному кабінеті в облдержадміністрації», — прокоментував ситуацію керівник Черкаського обласного виборчого штабу Об’єднаної опозиції Анатолій Бондаренко.

За коментарями звертайтесь:
Сергій Варич
координатор виборчих програм Громадянської Мережі ОПОРА
в Черкаській області
063 62 86 780
Довідково:
Громадське спостереження ОПОРИ – це тип активної діяльності мережі, спрямований на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням через тотальний громадський контроль. Професійний моніторинг всіх етапів виборів здійснює опосередкований вплив на якість кампанії. Шляхом збору та поширення інформації серед цільової аудиторії, формується громадська думка всередині країни та за її межами. В стратегічній перспективі громадське спостереження фокусується на покращення системи виборів та окремих процедур. У 2012 році під час виборів народних депутатів України до ВРУ мережа ОПОРА реалізує масштабну кампанію довготермінового та короткотермінового спостереження, організує статистичний підрахунок голосів щодо результатів голосування за пропорційною складовою виборчої системи на основі репрезентативної вибірки, забезпечить 100% покриття дільниць своїми спостерігачами в окремих одномандатних мажоритарних виборчих округах. У рамках довготермінового спостереження в кожному з 225 округів працюватимуть спостерігачі ОПОРИ, а в день виборів до них приєднається ще 3 500 активістів. Організація використовуватиме новітні засоби поширення інформації щодо результатів спостереження, серед яких інфографіка та інтерактивні карти.