Повномасштабне вторгнення росії в Україну змінило життя киян і змусило міську владу відреагувати на нові виклики, пов’язані з воєнними діями. Київські чиновники перепланували наявні комунікаційні інструменти під нові умови для безперервного та своєчасного спілкування з мешканцями й інформування про поточну ситуацію в місті.

«Київ Цифровий»: як застосунок інформує про важливе під час війни

Міський застосунок «Київ Цифровий» став доступним для киян у 2021 році. Загалом його створили для того, щоб об’єднати головні міські сервіси: поповнення транспортної картки, сплату штрафів, сповіщення від комунальних служб та голосування за проєкти Громадського бюджету. 

Із початком повномасштабного вторгнення «Київ Цифровий» перестав бути лише транспортним додатком, а став натомість важливим інструментом інформування про ситуацію в місті. Із 28 лютого програма почала повідомляти мешканців Києва про повітряну тривогу та її відбій за допомогою сповіщення зі звуковим сигналом. Крім цього, застосунок поповнили кількома новими розділами, необхідними для мешканців міста під час війни.

 

Нові функції, які з’явилися у міському застосунку

На початку березня у застосунку оновили корисні мапи, зокрема додали адреси та розташування продовольчих магазинів, відчинених АЗС, аптек та зоомагазинів. Таке нововведення полегшило життя мешканців міста, оскільки всю потрібну інформацію можна отримати у смартфоні.

21 березня 2022 року застосунок поповнився розділом «Допомога», де мешканці міста мають змогу запропонувати гуманітарну допомогу, записатися у волонтери, або надіслати кошти в Благодійний фонд «Повернись живим». 

Також через застосунок можна надіслати заявку на підключення Wi-Fi в укриттях, оскільки постійний доступ до Інтернету є важливим для вчасного отримання інформації.  За даними статистики на вебсайті, станом на липень 2022 року вже понад 800 укриттів підключені до Інтернету.

У розділі «Електронна демократія» проводять голосування щодо перейменування міських об’єктів, назви яких пов’язані з російською федерацією. У цьому голосуванні можуть взяти участь усі громадяни України, а для верифікації використовується Bank ID. Після голосування результати передають у Київраду для подальшого розгляду й експертизи.


 

Із  початком повномасштабної війни у програмі з’явився розділ «Безпека», де можна знайти мапу укриттів, інфоомацію про евакуаційні рейси і прихисток у місті. Кияни також можуть свідчити про руйнування внаслідок вторгнення росії на територію України. Цю інформацію надають для аналітики і подальших позовів у міжнародні суди проти росії. Крім того, у розділі «Свідчення громадян» можна повідомляти про розташування ворожих військ і розповісти про воєнні злочини.

У травні 2022 року влада Києва додала ще одну нову функцію в міський застосунок — 3D-тури зруйнованими та пошкодженими під час війни будівлями. Цей інструмент покликаний зафіксувати та поширити інформацію про наслідки російського вторгнення.

Станом на кінець травня 2022 року туристично-культурний хаб Києва вже відвідали понад 100 тисяч користувачів з-понад 30 країн світу, за зазначають у КМДА.

Як контролюють екологічну ситуацію під час війни

Воєнні дії росії проти України негативно впливають і на екологічну ситуацію в місті. Зокрема, внаслідок обстрілів виникають пожежі, які погіршують якість повітря. Через це у квітні 2022 року у застосунок «Київ Цифровий» додали можливість слідкувати за станом повітря. Відомо, що наразі в місті працюють п’ять стаціонарних комплексів, які досліджують якість повітря за близько 10 показниками.

Що змінилося в комунікаціях Київради та міського голови

 

27 лютого створено гуманітарний штаб Києва для забезпечення тих, хто потребує допомоги, продуктами харчування та речами першої необхідності. На офіційному вебсайті Київської міської ради є відповідний підрозділ, де можна знайти список баз гуманітарних штабів у кожному з районів міста і переглянути перелік продуктів та непродовольчих товарів, які можна туди приносити. Крім офіційного вебресурсу, Київрада регулярно комунікує з мешканцями міста через соціальні мережі.

Зокрема, саме соціальні мережі та месенджери активно використовує для інформування киян міський голова Віталій Кличко. Поруч із текстовими повідомленнями він також записує відеозвернення, в яких розповідає про оперативну ситуацію в столиці.

Отже, київська влада в умовах війни змогла вдало використати цифрові інструменти для налаштування комунікації з мешканцями. Арсенал діджитал-інструментів доволі широкий, оскільки для інформування використовують як міський застосунок «Київ Цифровий», так і соціальні мережі, офіційні вебсайти та месенджери.