З початку широкомасштабного вторгнення росії Одеська міська рада як колегіальний орган майже не функціонувала, а доступ до публічної інформації для громадян зараз суттєво обмежений.

29 червня в Одесі відбулася перша за чотири місяці сесія міської ради. Це засідання викликало широку дискусію про спосіб її проведення: воно відбулося у гібридному форматі, коли більшість депутатів були присутні в залі засідань, а інша частина підключилася в режимі відеоконференції.

Такий формат засідання — новий для місцевих рад в Україні. Раніше пленарні засідання відбувалися в очному форматі, а з поширенням пандемії COVID-19 на законодавчому рівні дозволили використання відеоконференцій. Утім, зазначені формати жодного разу не поєднували.

Регламент Одеської міської ради не передбачав проведення сесій у такому режимі. Нормативним документом для проведення сесії в гібридному форматі стало розпорядження одеського міського голови від 14 червня, яким затверджено Порядок проведення дистанційних засідань Одеської міської ради в умовах воєнного стану. Як зазначено в розпорядженні, цей порядок діє до внесення відповідних змін у Регламент міської ради, однак на сесії змін до Регламенту не вносили.

Згідно з законодавством, у разі відсутності Порядку проведення дистанційних засідань у Регламенті місцевої ради, такий порядок може затвердити міський голова. Однак закон визначає, що сесії в дистанційному режимі дозволені, якщо діє карантин, а розглядати на них можна винятково питання невідкладного внесення змін до місцевого бюджету, інші питання щодо невідкладних робіт із ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій або якнайшвидшої ліквідації особливо тяжких надзвичайних ситуацій, спричинених спалахами, епідеміями та пандеміями, чи реалізації повноважень, пов’язаних із такими обставинами, процедурні питання.

Порядок денний сесії Одеської міськради виходив за межі визначеного законодавством кола питань. Наприклад, депутати розглянули питання про встановлення партнерських відносин із містами Маямі, Маямі-Біч (США) і Венеція (Італія), передання їм та містам-побратимам Балтимору (США), Йокогамі (Японія), місту-партнеру Клайпеда (Литва) туристичних символів Одеси «Якір-серце», а також питання про внормування назв об’єктів топоніміки міста.

Найважливіше, що Одеська міська рада не потребувала проведення сесії в змішаному форматі, адже в залі засідань зібралося 40 депутатів, що становить більшість від складу міської ради і дає змогу приймати рішення. Депутатів, зокрема, обурило, що так у голосуванні можуть взяти участь депутати, які вирізняються своїми проросійськими поглядами та, можливо, перебувають у Москві.

Враховуючи це, депутат фракції «Європейська Солідарність» в Одеській міській раді Петро Обухов запропонував проводити голосування лише серед присутніх у залі засідань, але його пропозицію підтримали тільки 9 депутатів. Після цього голосування фракція «Європейської Солідарності» покинула засідання у повному складі (8 депутатів), назвавши таку сесію «аморальною та незаконною».

Своєю чергою, депутатка фракції «Слуга народу» Ольга Квасніцька, яка очолює постійну депутатську комісію з питань регламенту, депутатської етики, реалізації державної регуляторної політики та запобігання корупції Одеської міської ради, вважає, що для проведення сесії в такому режимі відсутні правові підстави, тому відбулося порушення законодавства. Вона звернулася до прокуратури та начальника Одеської обласної військової адміністрації щодо вчинення кримінального правопорушення одеським міським головою Геннадієм Трухановим під час підготовки і проведення 29 червня.2022 року XIV сесії Одеської міської ради VIII скликання та попросила вжити заходів для припинення виявлених правопорушень.

Утім, питання виникли у громадськості ще до того, як було оголошено про проведення сесії, і стосувалися вони саме відсутності пленарних засідань міськради. Остання її сесія перед повномасштабним вторгненням відбулася 15 лютого. Вона була позачерговою, і на ній розглядали питання підтримки територіальної оборони.

З того часу депутатський корпус Одеської міської ради фактично усунули від управління містом. Регулярно відбувалися тільки засідання виконавчого комітету.

Засідання ж постійних депутатських комісій у період, що передував сесії міської ради (з 24 лютого по 22 червня), відбувалися. Зокрема, за інформацією секретаря Одеської міськради Ігоря Коваля, йдеться про одне засідання постійної комісії з питань житлово-комунального господарства і три засідання комісії з питань планування, бюджету та фінансів.

 
Чим жив депутатський корпус?

До повномасштабного вторгнення росії в Одеській міській раді діяло п’ять фракцій — «Довіряй ділам», «Опозиційна платформа — За життя», «Слуга народу», «Європейська Солідарність» та «Партія Шарія».

Однак із початком широкомасштабної агресії з фракції «Опозиційна платформа — За життя» почали виходити депутати. 30 березня пресслужба Одеської міської ради оголосила про припинення діяльності фракції «ОПЗЖ», оскільки звідти вийшли всі депутати. Відповідне рішення ухвалили на Зборах депутатів Одеської міської ради 28 березня 2022 року.

Депутати цієї фракції сформували дві депутатські групи. 26 березня Олександр Авдєєв повідомив у Facebook про створення групи «Українська мрія», до складу якої увійшли п’ять депутатів, а сам Олександр Авдєєв став її головою. До іншої депутатської групи — «За життя і мир» — увійшли 10 депутатів.

Фракція «Партії Шарія» не оголошувала про свій розпуск. Наразі юридично незрозумілим  залишається статус двох депутатів міської ради — Олексія Нагаткіна та Ганни Шабанової. 1 грудня 2021 року в ЗМІ оприлюднили інформацію про виключення цих депутатів із лав «Партії Шарія». На сесії міської ради 8 грудня голова фракції Ілля Фрейман виголосив заяву про рішення партії про відкликання їхніх депутатських мандатів. Однак повідомлень Одеської міської територіальної виборчої комісії щодо статусу двох мандатів депутатів від цієї партії не оприлюднено, як і позиції Одеської міської ради.

Попри війну та обмеження, пов’язані з воєнним станом, низка депутатів Одеської міської ради продовжили безпосередньо виконувати свої обов’язки із безпосередньої взаємодії з громадянами — відновили роботу приймалень та проводять зустрічі з жителями Одеси. Загалом більшість депутатів міської ради взаємодіють із громадянами через дистанційні канали комунікації.

Із початком воєнного стану законодавство обмежує виділення коштів на капітальні видатки, а отже, і фінансування депутатського фонду, коштом якого депутати організовували різни види робіт в округах. Утім, депутати Одеської міської ради активно включилися в роботу з організації, координації та надання гуманітарної допомоги жителям Одеси, вимушеним переселенцям та Збройним Силам України. За сприяння та участі окремих депутатів організовано волонтерські штаби, працювали і працюють різні ініціативи.

Доступ до публічної інформації більше не право

Із введенням правового режиму воєнного стану низка місцевих рад обмежили доступ до публічної інформації — як пасивний (оприлюднення інформації на вебсайті), так і активний (відповіді на запити на інформацію).

В Одеській міській раді відсутній доступ до будь-яких (тобто оприлюднених до 24 лютого і пізніших) проєктів рішень, рішень та розпоряджень, а також до депутатського порталу. Цікаво, що доступ до депутатського порталу відновили 27 червня, але в липні знову обмежили.

Депутатський портал Одеської міської ради

Розділ для переходи до рішень ради і розпоряджень міського голови

Важливо, що ради оприлюднюють цю інформацію не за власним бажанням, а відповідно до Закону України «Про доступ до публічної інформації». Ні в ньому, ні в законі «Про правовий режим воєнного стану» немає прямих норм щодо необхідності приховування інформації про прийняті місцевими радами рішення або про місцевих депутатів.

У відповідь на запит на публічну інформацію Одеська міська рада пояснила неможливість надання такої інформації Указом Президента України про введення правового режиму воєнного стану, який, зрозуміло, теж не містить положень про обмеження доступу до публічної інформації.

Висновки

Після введення воєнного стану вся повнота влади в Одеській області перейшла до начальника обласної військової адміністрації. На початку адміністрацію очолював соратник одеського міського голови, депутат Одеської обласної ради від партії «Довіряй ділам» (партія мера Одеси) Сергій Гриневецький, але 2 березня його змінив полковник, учасник російсько-української війни Максим Марченко.

3 березня на сторінці Одеської ОДА оприлюднили спільне відео Максима Марченка та Сергія Гриневецького, де останній заявив, що готовий допомагати у забезпеченні роботи критичної інфраструктури, сталого розвитку області, забезпеченням медикаментами тощо. Всі заступники Сергія Гриневецького залишаються на своїх посадах.

Таким чином, одеський міський голова Геннадій Труханов зберігає комунікацію з обласною владою. Голова ОВА не втручається в роботу міської влади в питаннях, які прямо не стосуються сектору оборони та безпеки.

Довготривале відтягування проведення сесії і розв’язання проблем міста через виконком, неприйняття точки зору депутатів щодо форматів проведення сесії свідчать про небажання одеського міського голови ділитися повноваженнями з представниками одеської громади, як того вимагає закон.

З іншого боку, депутатський корпус теж не проявляє належного рівня ініціативи, оскільки закон наділив їх достатнім рівнем повноважень, щоб скликати сесії та ініціювати проведення засідань постійних депутатських комісій.

Що стосується доступу до публічної інформації, то в цьому випадку Одеська міська рада зловживає правовим режимом воєнного стану і порушує права громадян на доступ до інформації. Тимчасове поновлення доступу до депутатського порталу засвідчує, що там немає жодної секретної і критично важливої інформації.