За останній місяць дещо змінилася ситуація з представленістю політичних партій на носіях зовнішньої реклами в Миколаєві. На білбордах та сітілайтах з’явилися нові політичні сили, а кількість носіїв із зображеннями найбільш популярних політиків зменшилася.

Громадянська мережа ОПОРА проаналізувала представленість потенційних кандидатів на зовнішній рекламі у Миколаєві. На даний момент в обласному центрі налічується 435 білбордів і сітілайтів, що містять згадки про політичні партії чи окремих політиків, у листопаді їх було 390.

Так, 13% від їх загальної кількості це зображення Андрія Садового, лідера Об'єднання «Самопоміч». У той же час 10% носіїв зовнішньої реклами наразі використовують дві партії – «БПП «Солідарність» та «Батьківщина». Таку ж кількість рекламних щитів займає зображення Сергія Капліна, лідера Соціал-демократичної партії. До речі, потенційний кандидат у Президенти тільки в грудні почав розміщувати свою політичну рекламу і в досить великих об’ємах.

19 12 Bordy gruden

9% від загальної кількості носіїв містять політичну рекламу Олександра Вілкула («Опозиційний блок»). Ще 8% рекламують Вадима Новінського. А 7% білбордів і сітілайтів у Миколаєві займає зображення Арсенія Яценюка, який представляє «Народний фронт».

Значно менше носіїв зовнішньої реклами використовують такі ймовірні кандидати, як:мик Анатолій Гриценко, Юрій Бойко, Олег Ляшко, Сергій Тарута, Ілля Ківа, Євгеній Мураєв, Віталій Скоцик. 4% рекламних щитів займає зображення «Слуги народу», яке асоціюється з шоуменом Володимиром Зеленським.

Варто зауважити, що, окрім білбордів і сітілайтів із політичною рекламою Сергія Капліна, в грудні ОПОРА зафіксувала носії з зображеннями Ольги Богомолець та написом «Справедлива», Ігоря Шевченка, який обіцяє «разом побудувати успішну країну», Олександра Соловйова, котрий представляє «Розумну силу», а також рекламу «Опозиційної платформи «За життя».

19 12 Bord Bogomolec19 12 Bord Shevchenko

Через те, що на носіях зовнішньої реклами з’явилися нові політичні сили, зменшилася кількість білбордів і сітілайтів із зображеннями «Основи» та її лідера Сергія Тарути (на 9%), партії «БПП «Солідарність» (на 8%), Юлії Тимошенко від «Батьківщини» (на 2%), Арсенія Яценюка, лідера «Народного фронту» (на 1,5%).

ОПОРА нагадує, що згідно зі статтею 57 ЗУ «Про вибори Президента України», «передвиборна агітація розпочинається кандидатом на пост Президента України наступного дня після дня його реєстрації Центральною виборчою комісією і закінчується о 24 годині останньої п’ятниці перед днем виборів».

За коментарями звертайтеся:

e-mail: [email protected]

Веб-сайт| Фейсбук | Твіттер

(#вибори; #opora; #опора)