Незважаючи на те, що до моменту реєстрації кандидатів відповідною виборчою комісією передвиборна агітація заборонена, у Кам’янці-Подільському, що на Хмельниччині, потенційні кандидати розпочали неофіційну, проте повноцінну, на нашу думку, виборчу кампанію.

Особливо активно намагається здобути прихильність виборців партія народного депутата Олександра Гереги «ЗА КОНКРЕТНІ СПРАВИ»: її логотипи та гасла можна побачити на білбордах і в пресі. Крім того, політична сила активно організовує різноманітні благодійні акції, спортивні заходи. Зокрема 1 вересня представники партії вручили подарунки школярам трьох навчальних закладів міста та району, повідомляє спостерігач Громадянської мережі ОПОРА.

На білбордах рясніє політична реклама ВО «Свобода», Аграрної партії України, партії «Відродження», а на сторінках ЗМІ нагадують про себе ВО «Батьківщина», «Об’єднання «САМОПОМІЧ», «БЛОК ПЕТРА ПОРОШЕНКА «СОЛІДАРНІСТЬ», партія «Громада і закон», Радикальна партія Ляшка.

0 agrarna partíya

0 BPP1

0 Matsola

0 gerega

0 Gerega2

0 Gerega3

0 batkívshchina

0 gromada í zakon

0 solídarníst

З огляду на кількість і розмаїття агітаційних матеріалів хочемо ще раз нагадати потенційним кандидатам, що у  ч. 1 ст. 54 Закону України «Про місцеві вибори» чітко зазначено: передвиборна агітація - це здійснення будь-якої діяльності з метою спонукання виборців голосувати за або не голосувати за кандидатів. Право вести передвиборну агітацію мають місцеві організації партій, кандидати у депутати від яких зареєстровані в багатомандатному виборчому окрузі, а також кандидати у депутати в одномандатному виборчому окрузі, кандидати на посаду сільського, селищного, міського голови, старости, зареєстровані відповідною територіальною виборчою комісією для участі у місцевих виборах. А проведення передвиборної агітації поза строками, встановленими законом, тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від тридцяти до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (ст. 212-10 КУпАП).