Від сьогодні в місті стартував проекту Запорізького медіа центру «Діалоги: вибори – 2015, нові правила виборчого процесу – переваги і недоліки. Він розпочався у форматі прес-конференції, і потім перейшов у круглий стіл, до якого залучили місцевих експертів та політичних партій. Запросили також і представників Громадянської мережі ОПОРА, які розповіли про старт виборчої кампанії та її особливості.

Зокрема, прес-секретар Запорізького представництва Громадянської мережі ОПОРА Катерина Коротченко наголосила на тому, що агітація, що має ознаки передвиборчої компанії, в місті розпочалась ще задовго до офіційного старту. Про це свідчить засилля білбордів від різних потенційнийх кандидатів у мери та політичних сил. Також вона розповіла, що судячи з цьогорічних виборів нардепів у Чернігові, в місті цілком очікуваними порушеннями можуть стати масовий підкуп та застосування адмінресурсу.  За нинішнім законодавством це зробити буде набагато важче, аніж у 2010 році, адже кандидатам доведеться працювати не тільки на себе, а на рейтинг партії.

dialog

Фото Запорізького медіа центру

На круглому столі представники політичних партій дискутували про переваги та недоліки нового Закону про місцеві вибори. Зокрема, голова Запорізького міського осередку партії «Демократичний альянс» Сергій Лукін зауважив, що партіям-початківцям доволі важко буде подолати пятивідсотковий барєр, аби їхні кандидати увійшли в місцеві ради. Напротивагу йому виступив Олексій Мосейко (помічник народного депутата від БПП Ігоря Артюшенка), який запевнив, що подолати цей барєр новій партій цілком можливо, якщо всі кандидати працюватимуть з виборцями на своїх дільницях.

За коментарями звертайтесь:
Дмитро Арабаджиєв
Координатор виборчих програм
у Запорізькій області
380667404236
 
Катерина Коротченко,
Прес-секретар
380505006577
 
Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.