22 жовтня (у четвер) у Маріуполі відбудеться круглий стіл з представниками правоохоронних органів Донецької області. Ініціатором проведення стала Донецька обласна організація ВГО «Комітет виборців України», який проводить громадське спостереження за місцевими виборами в рамках загальнонаціональної кампанії Громадянської мережі ОПОРА.

Метою зустрічі є налагодження постійної комунікації між спостерігачами та правоохоронцями. Захід направлений на активізацію роботи міліції під час виборчого процесу та більш ефективне розслідування кримінальних проваджень щодо виборчих порушень. Громадські спостерігачі презентують результати свого спостереження, та нададуть приклади порушень виборчого законодавства. У свою чергу, представники силових структур розкажуть про кількісні та якісні показники щодо розслідування таких прикладів.

Запрошуємо долучитися до обговорення представників міліції та прокуратури, кандидатів та представників політичних партій, які беруть участь у виборчому процесі, громадських активістів та журналістів.

Захід відбудеться 22 жовтня (у четвер) о 13:00 за адресою: м. Маріуполь, вул. Харламієвська, 13 (конференц-зала готелю «Спартак»). Попередня реєстрація відбувається за електронною поштою [email protected] з поміткою в темі листа «Круглий стіл_Маріуполь».

Довідково:

Громадське спостереження за місцевими виборами на підконтрольній Україні території Донецької області здійснює Донецька обласна організація ВГО «Комітет виборців України» в рамках загальнонаціональної кампанії Громадянської мережі ОПОРА.

Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за місцевими виборами в Україні, які відбудуться 25 жовтня 2015 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з 5 вересня, у всіх регіонах України працюють 144 довготермінові спостерігачі, до яких приєднаються понад 3000 короткотермінових спостерігачів у день голосування.