Експерти Громадянської мережі ОПОРА та Фундації «Лабораторія соціальних досліджень та інновацій «Сточня» розробили документ, за допомогою якого тренери зможуть організувати тренінги щодо проведення публічних консультацій в громадах України.

Метою цього документу – силабусу – є надати допоміжний матеріал тренерам, які проводять тренінги для охочих організовувати публічні консультації. 

Програма тренінгу, яка міститься у силабусі, розроблена таким чином, щоб надати системне розуміння ключових питань, що виникнуть у процесі аналізу, впровадження та оцінки проведених заходів у рамках публічних консультацій.

Також у силабусі зібрані корисні поради щодо проведення тренінгів та список літератури українських та закордонних практик проведення публічних консультацій. 

Нагадаємо, що В Україні розроблено проєкт Закону «Про публічні консультації», який знаходиться на доопрацюванні у Верховній Раді. У випадку прийняття Закону в дію, українців чекає чітко регламентований процес публічних консультацій, що стане посиленням діалогу влади із громадою у прийнятті рішень.

Цей документ розроблений в межах проєкту «Силабус публічних консультацій», що впроваджувався Громадянською мережею ОПОРА та Фундацією «Лабораторія соціальних досліджень та інновацій «Сточня» та дофінансовується за програмою «RITA Зміни в регіоні», яка фінансується Польсько-американським фондом Cвободи.