Маєш питання до конкретного депутата чи парламентської фракції? Хочеш потрапити на особистий прийом, але не знаєш, куди саме йти та у які дні й години? Не витрачай час на пошук неіснуючих адрес – використовуй Всеукраїнську мапу актуальних приймалень партій та народних депутатів, яку розробила Громадянська мережа ОПОРА.

Всеукраїнська мапа контактів партій та народних депутатів – це інтерактивна мапа приймалень парламентських партій, які мають свої фракції у Верховній Раді («Блок Петра Порошенка», «Народний фронт», «Опозиційний блок», Об’єднання «Самопоміч», Радикальна партія Олега Ляшка, Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина»), та 198-ми депутатів, обраних у одномандатних виборчих округах.

mapa2

Усі дані, відображені на мапі, були отримані Громадянською мережею ОПОРА у відповідь на інформаційні запити до центральних офісів та обласних осередків шести парламентських партій та з відкритих джерел. Адреси, дні та години прийому були особисто перевірені представниками ОПОРИ у всіх 25 регіонах.

Дані мапи є відкритими, їх можна завантажити, а також переглянути у текстовому вигляді та відсортувати за типом приймальні, областю чи партією.

Мапа контактів оновлюється у порядку надходження нової інформації та її верифікації. Якщо ви володієте додатковими відомостями про місце розташування чи графік роботи приймалень, пишіть нам на [email protected] .

Наявність такого ресурсу – крок до налагодження комунікації виборців, парламентарів та представництв парламентських партій на місцях, а отже і до відкритості та прозорості роботи Верховної Ради України.

Інструмент створений Громадянською мережею ОПОРА за підтримки Програми USAID РАДА: Підзвітність, відповідальність, демократичне парламентське представництво, що виконується фондом «Східна Європа».

Нагадаємо, Громадянська мережа ОПОРА проаналізувала інформацію, надану Міністерством юстиції України у відповідь на інформаційний запит щодо зареєстрованих в Україні структурних осередків шести парламентських політичних партій, які мають свої фракції у Верховній Раді.

(#рада8; #rada8; #opora; #опора)

Довідково:

У 2016 році по всій Україні (у 24 областях та м. Києві) Громадянська мережа ОПОРА реалізує інформаційно-просвітницький та моніторинговий проект, який здійснюється у рамках Програми USAID РАДА: Підзвітність, відповідальність, демократичне парламентське представництво, що виконується Фондом Східна Європа. Проект спрямований на залучення громадян до парламентського процесу, підвищення їх поінформованості про діяльність Верховної Ради України, парламентських партій та народних депутатів України. Відбір депутатів, щодо діяльності яких здійснюється моніторинг, відбувався за критеріями пропорційного представництва всіх парламентських сил, гендерного представництва, попередніх показників активності у окрузі.