Аналіз голосувань за два роки демонструє абсолютну підтримку мажоритарниками з Миколаївської області законопроєктів Президента. Рівень підтримки складає 95,6%, що є найвищим показником серед усіх областей країни. У публічному просторі, зокрема у соціальних мережах, народні депутати Миколаївщини повністю підтримують курс Президента. За два роки каденції лише Артем Чорноморов проголосував «проти» за президентський законопроєкт щодо внесення змін до Закону України "Про судоустрій і статус суддів".

Інавгурація шостого Президента України Володимира Зеленського відбулась 20 травня 2019 року у стінах Верховної Ради України. Володимир Зеленський переміг у повторному голосуванні 21 квітня 2019 року Петра Порошенко, отримавши 73,22% голосів виборців. Шостий Президент України був висунутий політичною партією «Слуга Народу», яка активно брала участь у позачергових виборах до Верховної Ради 2019 року. У результаті позачергових парламентських виборів, Миколаївська область отримала у парламенті IX скликання дев’ятьох народних депутатів. Шість народних депутатів обрались за мажоритарною виборчою системою: Олександр Пасічний, Олександр Гайду, Ігор Копитін, Ігор Негулевський, Артем Чорноморов та Максим Дирдін. Також, три депутати були обрані за списками партії, які за інформацією сайту Верховної Ради проживають на території Миколаївщини: Давид Арахамія, Ірина Аллахвердієва та Олена Мошенець

Усі обрані народні депутати Миколаївщини представляють парламентську партію «Слуга Народу». Загалом, у публічному просторі парламентарі із Миколаївської області виявляють всебічну підтримку політиці Президента. Так, Олександр Пасічний у соціальній мережі Facebook популяризує законодавчі ініціативи Президента, які стосуються удосконалення діяльності ДБР, Антикорупційного Суду, скасування депутатської недоторканості тощо. 

Також, нардеп брав участь в обговоренні з Миколаївським головою ОДА Олександром Стадніком щодо президентської кампанії з розбудови соціальної інфраструктури в регіоні. 

В свою чергу, Олександр Гайду інформує про прийняття законопроєктів Президента: №4430 щодо підтримки бізнесу на період карантину та №4431 щодо одноразових виплат на підтримку підприємцям і найманим працівникам на період посилених карантинних заходів.

Народний депутат Ігор Копитін, обраний по одномандатному виборчому округу №129, повідомляє про ухвалення президентського законопроєкту №4429 про допомогу бізнесу під час карантину. Крім того, нардеп інформує про підсумки програми «Велике будівництво» за 2020 рік та публікує різні укази Президента. 

Ігор Негулевський на річницю каденції Володимира Зеленського на власній сторінці у Facebook зазначив, що підтримує курс Президента та пишається тим, що є членом його команди. 

Досить активно на підтримку Президента висловлюється народний депутат по виборчому округу №131. Артем Чорноморов підтримав призначення Олександра Стадніка головою Миколаївської ОДА та поїздку Володимира Зеленського на переговори в Нормандському форматі у Парижі. Також, депутат висловився щодо підтримки законопроєктів, які мали дозволити отримати міжнародну підтримку обсягом $10 млрд. 

Максим Дирдін на сторінці у Facebook інформує про підтримку на Комітеті з питань правової політики, членом якого є народний депутат, законопроєкту Президента №1017 про зменшення народних депутатів України з 450 до 300. 

За два роки каденції Володимир Зеленський, як суб’єкт законодавчої ініціативи, зареєстрував 133 законопроєкти. Найбільше законопроєктів Президента стосувались міжнародних угод – 43%, правової політики - 30% та економічної політики – 16%. Рівень проходження законодавчих ініціатив шостого Президента України за два роки складає 60%. Тобто, станом на травень 2021 року більше половини законопроєктів Володимира Зеленського прийняті Верховною Радою. І майже 25% законопроєктів очікує розгляду та опрацьовується в комітетах. 

Народні депутати Миколаївської області, обрані по мажоритарних округах, активно  підтримують законопроєкти Президента. Загалом, за законопроєкти гаранта відбулось 125 голосувань. У 95,6% випадках мажоритарники Миколаївщини голосували «за». У 2% випадках нардепи «не голосували», 1,2% - «утримувались», 1,1% - «були відсутніми» та всього 0,1% складає голосування «проти». Для порівняння, мажоритарники Миколаївської області VIII скликання підтримували ініціативи Петра Порошенка на рівні 67,5%. Хоча п’ять з шести народних депутатів входили до складу президентської фракції «Блок Петра Порошенка». 

Серед мажоритарників найбільше підтримував законопроєкти Президента Ігор Копитін, який голосував «за» у 123 випадках. По 120 голосувань «за» мають Олександр Гайду та Олександр Пасічний. І по 118 голосувань «за» мають Ігор Негулевський, Артем Чорноморов та Максим Дирдін. Крім того, народні депутати майже не пропускали голосування у Верховній Раді, які стосувались законодавчих ініціатив Президента: шість разів був відсутній Максим Дирдін та два рази Олександр Гайду. 

Втім, Артем Чорноморов не підтримав президентський проєкт Закону України "Про внесення змін до Закону України "Про судоустрій і статус суддів" та деяких законів України щодо діяльності Верховного Суду та органів суддівського врядування". Відповідно до пояснювальної записки до законопроєкту, метою проєкту є приведення положень законодавства України у відповідність із рішеннями Конституційного Суду України від 18 лютого 2020 року № 2-р/2020 та від 11 березня 2020 року № 4-р/2020, а також удосконалення процедури формування та діяльності органів суддівського врядування. Проте Артем Чорноморов 5 листопада 2020 року проголосував «проти». 

Отже, аналіз публічного простору та результатів голосувань показує однорідну та сталу політичну спрямованість народних депутатів Миколаївщини. Мажоритарні депутати протягом двох років каденції Президента не змінили політичного курсу і максимально підтримують Володимира Зеленського. А рівень підтримки законодавчих ініціатив шостого Президента народними депутатами Миколаївської області є найвищим серед усіх регіонів країни.