Верховна Рада у четвер, 12 травня, відповідно до пункту 8 статті 7 Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки» перейменувала окремі населенні пункти у 18 областях України, у тому числі у Миколаївській області (законопроект № 4468).

Зокрема село Бармашове Жовтневого району перейменували на село Білозірка, село Комсомольське Жовтневого району на село Благодатне, село Кірове Миколаївського району на село Зарічне,селище Комсомольське Миколаївського району -  Благодатне;селище Радсад Миколаївського району -  Радісний Сад, село Улянівка Миколаївського району – Михайлівка.

Даний законопроект підтримали 265 депутатів Верховної Ради. Вісім з 10 депутатів підтримали даний законопроект, а Давид Макар’ян (БПП) та Артем Ільюк (Відродження) не голосували за дане рішення. 

18.10.15 zayava

За коментарями звертайтеся:

 

Моніторинг парламенту | Веб-сайт | Фейсбук | Твіттер

(#рада8; #rada8; #opora; #опора)

Довідково:

У 2016 році по всій Україні – у 24 областях та м. Києві Громадянська мережа ОПОРА реалізує інформаційно-просвітницький та моніторинговий проект, який здійснюється у рамках Програми USAID РАДА: Підзвітність, відповідальність, демократичне парламентське представництво, що виконується Фондом Східна Європа. Проект спрямований на залучення громадян до парламентського процесу, підвищення їх поінформованості про діяльність Верховної Ради України, парламентських партій на народних депутатів України. Відбір депутатів, щодо діяльності яких здійснюється моніторинг, відбувався за критеріями пропорційного представництва усіх парламентських сил, гендерного представництва, попередніх показників активності у окрузі.