Центральна виборча комісія вирішила передати до Генеральної прокуратури України скаргу кандидата у народні депутати України в одномандатному виборчому окрузі №132 Олега Найди щодо іншого кандидата від опозиції Аркадія Корнацького.

Як вже повідомляла ОПОРА, постановою ЦВК від 13 листопада 2013 року № 327 залишено без розгляду по суті скаргу кандидата у народні депутати України в одномандатному виборчому окрузі № 132 Олега Найди, у якій йшлося про те, що кандидат у цьому ж окрузі Аркадій Корнацький подав до ЦВК недостовірні відомості щодо своєї партійності. На засіданні ЦВК 15 листопада було прийнято інше рішення.

Як повідомили в ЦВК, до Комісії надійшли заперечення на скаргу за підписом довіреної особи кандидата у народні депутати України в ОВО №132 А.О. Корнацького С.І. Рохманова, відповідно до яких Корнацький не є членом Політичної партії «Народний Союз Наша Україна». Як йдеться у запереченнях, додані до скарги документи містять ознаки фальсифікації, оскільки юридичної особи з найменуванням Миколаївська обласна організація Політичної партії Народний Союз «Наша Україна» не існує, а за відомостями Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців зареєстровано Миколаївську обласну організацію Політичної партії «Наша Україна».

З огляду на це ЦВК прийняла рішення звернутися до Генеральної прокуратури України та передати їй скаргу кандидата у народні депутати України в одномандатному виборчому окрузі №132 О.В. Найди та заперечення на вказану скаргу разом з доданими до них документами для вжиття заходів реагування відповідно до законів України.

За коментарями звертайтесь:
Олена Кабашна,
координатор виборчих програм
Громадянської мережі ОПОРА у Миколаївській області
063 748 77 53