У Запорізькій області Мелітопольського району у селі Тамбовка спостерігачі ОПОРИ зафіксували низку порушень на ДВК № 230320. Так, у приміщенні для голосування відсутній офіційний стенд з інформаційними матеріалами кандидатів у Президенти України, що є порушенням ч.5 ст.74 Закону "Про вибори Президента України". Також на огляд стрічки, якою було опечатано сейф з бюлетенями, було запрошено представника правоохоронних органів, що порушує ч.11 ст.28 вищезгаданого Закону. Перед початком голосування на дільниці знаходилися дві стаціонарні урни та одна переносна, як і вимагає чинне законодавство. Проте члени ДВК прийняли рішення прибрати одну стаціонарну урну, мотивуючи це тим, що виборців не є багато, тож вистачить й однієї. Наявність лише однієї скриньки не відповідає вимогам ч.4 ст.74 Закону. 

 

За коментарями звертайтесь:

Юлія Кривенко

Прес-секретар

099 276 97 38

[email protected] 

Катерина Коротченко,

координатор виборчих програм ОПОРИ у Запорізькій області

380505006577

[email protected]

Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. 

Починаючи з березня, ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами Президента України, а також за проміжними парламентськими (83 округ) та позачерговими місцевими виборами. Організація співпрацює з 175 довготерміновими спостерігачами, які стежать за перебігом кампанії у всіх регіонах країни. У день голосування, 25 травня, до них долучаться ще 3000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.